Helyi közélet

2016.01.22. 14:45

Ha az E.ON gallyaz nem szempont a szépészet - tényleg szükséges így megcsonkítani a fákat?

Nyíregyháza - Látszólag sehová sem fejlődtek az évek során a biztonsági gallyazás körüli érdekellentétek.

Nyíregyháza - Látszólag sehová sem fejlődtek az évek során a biztonsági gallyazás körüli érdekellentétek.

Sorban kapjuk a panaszos bejelentéseket olvasóinktól, hogy az E.ON szemetet hagy maga után a biztonsági gallyazáskor, s az utcaképet szebbé tevő növények között is indokolatlan pusztítást végez. Megpróbáltunk utánajárni az ügynek.

Nem szempont a szépészet

– A gallyazás szükségességére évente többször is felhívjuk a lakosság és az önkormányzatok figyelmét, de a legtöbb esetben a munkát ránk hagyják – mondta el megkeresésünkre Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtószóvivője.

– Társaságunkat jogszabály jogosítja fel arra, hogy a baleset megelőzése és a zavartalan működés biztosítása érdekében a villamos vezetékek közelében megtisztítsa a területet. A törvény úgy rendelkezik, hogy egy vezeték biztonsági övezetében tilos olyan fát telepíteni, amely az üzembiztonságot veszélyezteti. Amikor nekünk kell gondoskodnunk a gallyazásról, sajnos nem mindig tudunk szépészeti szempontokat figyelembe venni. Ezért is örülnénk, ha a lakosok maguk végeznék el a munkát, 30 nappal előre bejelentve az áramszolgáltatónak az időpontot. Nyíregyházán az alvállalkozóink minden évben tájékoztatják az önkormányzat képviselőjét a munkálatokról, a levágott ágakat pedig a NyírVV szállítja el. Igény szerint az alvállalkozó is besegít, a hulladékfa csupán az önkormányzat vagy az érintett ingatlan tulajdonosának a kérésére marad a helyszínen – adott tájékoztatást Egyházi Nikoletta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában