haon-sportoldal

2008.11.25. 14:55

Szlovén ellenfelet kapott a DKSE

<p>Debrecen – Szlovén ellenfelet kapott a DKSE-Airport Debrecen az EHF-kupában a legjobb nyolc közé jutásért a keddi bécsi sorsoláson.</p>

Az RK Gorenje jelenleg vezeti hazája bajnokságát, habár – tegyük hozzá – a sztárcsapat Celje kevesebb mérkőzést játszott.
Az első mérkőzésen idegenben lép pályára a debreceni gárda – várhatóan február közepén –, a visszavágót a cívisvárosban rendezik meg egy héttel később.
Verhető ellenfél – vélekedett a velenjei csapatról Kovács Mihály, a DKSE vezetőedzője.

– Annak örülök, hogy az első meccset idegenben játsszuk, s aztán a hazai találkozón ki lehet harcolni a továbbjutást – jegyezte meg a szakember. – Jó „kézilabdanemzet” a szlovén, megfűszerezve a helyi, délszláv sajátosságaikkal; jó közegben játszhatnak a játékosaik. Ha jól fel tudunk készülni, van esélyünk továbbjutni.

Mindenképpen kedvező, hogy nem kell messzire utazni, ez a távolság busszal is megoldható – tudtuk meg a szakembertől, aki járt már Velenjében, sőt az Elektromossal megmérkőzött a helyi alakulattal.
– Sok fiatal játékos volt az RK Gorenjében, most utána kell nézni, milyen erőkből állnak, mennyi válogatottjuk van. Talán sikerül elutaznunk megtekinteni őket, illetve videofelvételt készíteni róluk. Várhatóan több anyag áll majd rendelkezésünkre, mint a Portovik Juzsnij esetében – fejtette ki Kovács Mihály.

A vezetőedző azt is elárulta, hogy ugyan a svájci csapatot „nézte ki” a lehetséges ellenfelek közül – a helvét gárda ötödik helyen áll jelenleg az ottani bajnokságban –, de jobban örül, mintha spanyol vagy német ellenfelet kaptak volna.
A DKSE a hét végi EHF-kupamérkőzések után szerdán kezd újra edzeni, december 3-án pedig a Győrt fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!