haon-sportoldal

2008.12.11. 15:29

Kézilabdatorna Nyíradonyban: nehéz ellenfelek, izgalmas meccsek

<p>Nyíradony – A Podgorica, a DVSC-Aquaticum, a Ferencváros és – nem utolsósorban – a házigazda Tajtavill-Nyíradony mérkőzéseit tekinthetik meg az érdeklődők azon a nemzetközi kézilabdatornán, amely pénteken kezdődik.</p>

A rangos megmérettetésen körmérkőzések döntenek a végső helyezésekről, azonban a kiírás célja elsősorban az, hogy a csapatok játékkal – erős ellenfelekkel – készülhessenek a januárban folytatódó bajnokságra. Az eseménnyel egyúttal megemlékeznek a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok fennállásának ötödik évfordulójáról is.

Sopi pótlása

Mint Köstner Vilmos, a Tajtavill-Nyíradony vezetőedzője elmondta, a labda nélküli megelőző tevékenység, illetve a páros kapcsolatok minél eredményesebb alkalmazása, a gyors indításokra való törekvés, illetve eközben a technikai hibák számának csökkentése, a ziccerek kihasználásának javítása azok az elvárások, amelyekre figyelni kell a nyíradonyi játékosoknak.

A visszarendeződés, illetve a labdaszerző tevékenység fejlesztése is a feladatok közé tartozik. Mindeközben pótolniuk kell a hazai góllövőlista vezetőjét, az Európa-bajnokságon tartózkodó Sopronyi Anettet. Sütő Mariann kisebb sérülést szenvedett a keddi, Békéscsaba elleni edzőmeccsen, de remélhetőleg játszhat a hét végén, míg Szűcs Nikolett térdműtéten esett át a közelmúltban – talán már ő is kaphat feladatokat pénteken, illetve szombaton.

A kispad hossza

Hiányzó a Lokinál is lesz: Pastrovics Melinda ugyancsak az említett világversenyen van a magyar válogatottal, míg Daniela Crap a román csapatot erősíti. Több sérült játékosára sem számíthat Bakó Botond vezetőedző a hét végén.

 Kovács Adriennek trombózisos betegsége újult ki – nem tudni, mikor lesz újra bevethető –, Hornyák Dórának a válla gyulladt be, Soós Viktória a kolozsvári térdsérülése miatt várhatóan még egy hétig nem játszhat, és Lucia Uhrakova szereplése is kérdéses – valószínűleg még engedik pihenni, hogy a jövő héten teljesen egészségesen folytathassa a munkát.

– Így nagy feladatokat nem tudunk tervezni a nyíradonyi tornára – jegyezte meg Bakó Botond. A hangsúly az egyéni célkitűzéseken, a páros kapcsolatok fejlesztésén, a védekezési szisztémák gyakorlásán és lehető leghatékonyabb végrehajtásán, a labda nélküli tevékenységen és a lerohanásokon lesz.

– Mindhárom ellenfél kimagaslóan nehéz lesz – tette hozzá a Loki mestere. – A második napon meghatározó lesz, melyik csapat rendelkezik több bevethető emberrel.

A Nyíradony és a DVSC – természetesen – egymással is összecsap, a nyitónap második mérkőzésén lehetnek tanúi a nézők a megyei rangadónak. Emellett a bajnokság ötödik helyén tanyázó Ferencváros és a Bajnokok Ligájában vitézkedő – magyar szakember, Zsiga Gyula által irányított – Buducnost Podgorica „gondoskodik” az izgalmakról.

A jegyekről

A belépőket a Harangi Imre Rendezvénycsarnok pénztárában válthatják meg az érdeklődők. A gyerekek és a nyugdíjasok 400-400 forintért vehetnek napijegyet, míg mindkét napra érvényes bérlethez 600 forintért juthatnak. A felnőtteknek pénteken 800, szombaton ezer forintba kerül a belépés. Ha mind a két napon kilátogatnak, 1500 forintért vásárolhatnak bérletet.

A torna programja

December 12., péntek
17.00: ZRK Buducnost Podgorica–Budapest Bank FTC
18.45: Tajtavill-Nyíradony–DVSC Aquaticum

December 13., szombat
10.00: Budapest Bank FTC–Tajtavill-Nyíradony
11.45: DVSC Aquaticum–ZRK Buducnost Podgorica 
16.30: Budapest Bank FTC–DVSC Aquaticum
18.15: Tajtavill-Nyíradony–ZRK Buducnost Podgorica 
19.45: Eredményhirdetés

Ezek is érdekelhetik