haon-sportoldal

2009.01.12. 16:16

DVSC-Aquaticum: a védekezés a siker kulc

<p>Debrecen – Minden előzetes várakozás túlszárnyalva, a DVSC-Aquaticum alakulata fölényes győzelmet aratott a Hódmezővásárhely csapata felett bajnoki mérkőzésen a Hódosban.</p>

A 39–27-es debreceni diadal önmagáért beszél, pláne ha kiemeljük, hogy az ellenfél a 4. helyen tanyázott a tabellán a meccs előtt. Mindenki remekelt – A siker záloga a védekezésünkben rejlett, a lányok remekül állították meg a Vásárhely támadásait.

A kézilabdázásban örökbecsű mondás: ha jól megy a védekezés, az óriási előnyt jelent. Ezt a tételt ismét megerősítette a Loki a szombati meccsen, hiszen a remek védőmunkának és a kapusteljesítménynek köszönhetően rengeteg gólt dobtunk lerohanásból, s ezzel teljesen megzavartuk az ellenfelet – értékelte a látottakat Soós Viktória, a DVSC átlövője, aki sérülése miatt csak a lelátóról figyelhette a rangadó történéseit.

– Az egész csapat kiválóan játszott, igazából nem lehet senkit sem kiemelni, mindenki sokat tett hozzá a sikerhez. A győzelem értékét növeli, hogy a Hódmezővásárhely egy erős alakulat, jó képességű játékosokból áll, de a Loki most remek formában van, s ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Szükséges a műtét

A győzelem ellenére Soósnak nem lehet felhőtlen az öröme, ugyanis a napokban kiderült, hosszú hónapokra kidőlt a sorból. – A felkészülés során Kolozsváron megrándult a térdem.

A szakemberek által előírt rehabilitációs munkát követően újra edzésbe álltam, de egy egyszerű kitámasztás után újból fájdalmat éreztem, s tudtam, hogy nagy a baj. A diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedtem, s válaszút elé kerültem.

Az egyik lehetőség szerint műtéti beavatkozás nélkül, egy intenzív rehabilitációt követően 3 hónap múlva léphetnék pályára az úgynevezett térdgép segítségével. Sajnos ezzel az eshetőséggel az a baj, hogy nem garantálható a százszázalékos gyógyulás, így az operáció mellett tettem le a voksom.

Való igaz, hogy így fél éves kihagyás vár rám, de jó esély van rá, hogy teljesen rendbe jön a bal térdem. Még nincs meg a műtét pontos időpontja, de a lehető leghamarabb szeretnék túllenni rajta – mondta a Naplónak a remek debreceni játékos.

B.N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!