haon-sportoldal

2011.08.03. 12:37

Búvárúszó-vb: Döntőbe jutottak az újdonsült magyar világbajnokok a vb 5. napján

Búvárúszás - Senánszky Petra és Kanyó Dénes is döntős a 16. uszonyos és búvárúszó világbajnokság 5. napján. Senánszky 50 méteres uszonyos gyorsúszásban lett finalista, Kanyó pedig 200 méteres uszonyos úszásban jutott a legjobb közé Hódmezővásárhelyen.<strong>

Búvárúszás - Senánszky Petra és Kanyó Dénes is döntős a 16. uszonyos és búvárúszó világbajnokság 5. napján. Senánszky 50 méteres uszonyos gyorsúszásban lett finalista, Kanyó pedig 200 méteres uszonyos úszásban jutott a legjobb közé Hódmezővásárhelyen.

 Senánszky Petrán kívül lesz még egy magyar az 50-es távon: Stier Lilla az ötödik időt úszta, Kanyó számában Dimák Dávid a 20. lett.

A férfi 200-as uszonyos gyorsúszásban Szenes Mátyás a 3., míg Balog Gábor a 4. idővel kvalifikálta magát az esti fináléba. Női 800 búvárúszásban Lábodi Laura a 12, Kovács Zsófia a 13. lett, a női 50 méteres uszonyos úszásban Székely Lilla kilencedikként, Károlyi Csilla holtversenyben tízedikként zárt.

A 4X100-as uszonyos váltóink közül a Székely Lilla, Debreczeni Hajnalka, Kovács Zsófia, Károlyi Csilla, alkotta csapat döntőbe jutott, míg a Danyi Gábor, Kövy Bence, Dimák Dávid, Németh Dávid kvartett lemaradt az esti programról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!