haon-sportoldal

2011.11.27. 20:53

15. Eötvös Mikulás Kupa

December 3-ám és 4-én rendezik azt a röplabdatornát, mely lebonyolítási formájának köszönheti népszerűségét.

December 3-ám és 4-én rendezik azt a röplabdatornát, mely lebonyolítási formájának köszönheti népszerűségét.

Az Eötvös Kupa „kistestvére” hasonlóan „nagynevű bátyjához” már évek óta több országból fogad együtteseket, mégis egészen más a két verseny lebonyolítása. Amíg az augusztusi Eötvös Kupa jellegzetessége, hogy junior korú nemzeti válogatottak, klubcsapatok és iskolai gárdák egymás ellen játszhatnak, addig az Eötvös Mikulás Kupa a gyermek korosztály sportegyesületeinek, iskolai csapatainak jó alkalom a megmérettetésre.

 

A kétnapos verseny érdekessége, hogy a második napon már nem minden induló csapat játszik, csak a legjobb eredményt elérők. Az első játéknapon (december 3-án szombaton) ugyanis megyénk nyolc fiú és lánycsapata csapata küzd egymással, és közülük csak az első három leány együttes jut tovább a másnapi nemzetközi versenyre. Másnap (december 4-én, vasárnap) még gazdagabb lesz a mezőny. Több csapat érkezik Romániából, de a továbbjutó együtteseknek rajtuk kívül hazai, Szerbiából és Lettországból érkező ellenfeleiket is le kell győzniük, ha kupát szeretnének nyerni. Ez persze nem könnyű feladat, amit az mutat leginkább, hogy ez legutóbb 2004-ben sikerült. A mezőny erősségét tekintve talán nem is reális ez a cél, de mindenképpen jó alkalom arra a verseny, hogy jelentős játékerőt képviselő csapatok ellen játszhatnak a szombatról továbbjutók. A többieknek se lehet azonban okok a szomorúságra, hiszen a torna összes résztvevője ajándékcsomagot vehet át mindkét napon az eredményhirdetéskor.

 

A lebonyolítás abból a szempontból mindkét napon azonos, hogy a csoportokban körmérkőzés után alakul ki a sorrend, majd a csoportok 3. és 4. helyezettjei egymás ellen játszanak a helyosztókon. A csoportok első két helyezettjei keresztjáték után küzdenek az érmes helyekért. Több információ az Eötvös DSE és a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség honlapjain található: http://eotvosvolley.fw.huilletve http://hajduvolley.fw.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!