haon-sportoldal

2011.11.20. 15:22

Megharcoltak a győzelemért a pólósok

Vízilabda - A hosszú, háromhetes bajnoki pauzát követően szombaton a 7. fordulóval folytatódott a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. pontvadászata. Gyöngyösi András legénysége a tabella nyolcadik helyén álló Szentes együttesét fogadta és győzte le a Debreceni Sportuszodában, ahol a közel 800 néző kiváló hangulatot varázsolt a csapatoknak.

Vízilabda - A hosszú, háromhetes bajnoki pauzát követően szombaton a 7. fordulóval folytatódott a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. pontvadászata. Gyöngyösi András legénysége a tabella nyolcadik helyén álló Szentes együttesét fogadta és győzte le a Debreceni Sportuszodában, ahol a közel 800 néző kiváló hangulatot varázsolt a csapatoknak. A találkozó remek Mitrovics védésekkel indult, a negyed közepén pedig a vezetést is megszerezte a Debrecen-Fujitsu a végig nagyszerűen játszó Misics centergóljával. A második hazai találatra sem kellett sokáig várni, fél percen belül Varga Tamás értékesítette biztos kézzel a megítélt büntetőt, ám villámgyorsan felzárkózott és kiegyenlített a Szentes, majd a vezetést is átvette. A játékrész hajrájában Létay egalizált, a felső sarokba csavarva a játékszert.

 

Hétfőn újabb csata

A következő negyedben ismét magukhoz ragadták a vezetést a vendéglátók, Bugajcsuk egyszer, a góllövőlistát vezető kétszeres olimpiai bajnok Varga pedig kétszer volt eredményes, miközben a szentesieknek mindössze egy találatot engedélyezett a debreceni védelem és a szerb cerberus. A harmadik játékrészben ismét potyogtak a gólok, előbb Misics növelte háromgólosra a különbséget, majd a vendégek zárkóztak két góllal – míg Varga számára végleg cserével idő előtt véget ért a mérkőzés. Az utolsó negyed nagy csatát, kiállításokat és kipontozódásokat hozott – közben Bugajcsuk bombázott a kapuba, a Szentes Szabó révén szépített, Misics pedig keretbe foglalta a meccset, beállítva a 11-8-as végeredményt. Hétfőn újabb megmérettetés következik a negyedik győzelmüket megszerző hajdúságiak számára, méghozzá egy rangadó a Népligetben, a Ferencváros ellen 19.30-tól. HBN-OLAHA

 

Vodafone Férfi Vízilabda OB I 7. forduló

Debrecen-Fujitsu – Bodrogi Bau Szentesi CS&K-Szentesi VK 11-8 (3-3, 3-1, 3-3, 2-1)

Debrecen, 800 néző. Vezette: Birri G., Vogel G.

Debrecen: Mitrovics – Halek M., BUGAJCSUK 3, Varga T. 3, MISICS 3, Vindisch, LÉTAY 2. Cserék: Kistamás, Hegedűs, Simon. Edző: Gyöngyösi András.

Szentes: Horváth – Józsa T. 1, Weszelovszky L. 2, Németh D. 2, Lázár Zs. 1, Szabó Z. 1, Szőke Sz., Bálint Á. Cserék: Csacsovszky A., Pellei F., Araczki A., Tóth P., Nacsev M., Nagy M. 1. Edző: Lukács Dénes.

Gól – emberelőnyből: 16/7, ill. 13/3.

Gól – büntetőből: 1/1, ill. 1/1.

Kiállítás cserével: Varga Tamás, illetve Csacsovszky Alex.

Kipontozódott: Simon Adrián, Varga Tamás, illetve Csacsovszky Alex, Araczki András, Nagy Márton.

 

Mesterszemmel

Gyöngyösi András: – Örülök, hogy a sport bármelyik pillanatban egy teljesen igazságos és korrekt tükröt állít elénk – most visszakaptuk benne az elmúlt hetek torz képét. Az azonban nagy dolog, hogy így is tudtunk nyerni, egy rossz mérkőzésen. Varga Tamást szinte az elején elveszítettük, mellette pedig a védekezés sem igazán működött úgy, ahogyan azt szerettük volna - ez a játék kevés lesz a Népligetben. A Szentesnek gratulálok, egy jól összerakott csapat, és véleményem szerint jól is játszottak.

Lukács Dénes: – Maximálisan elégedett vagyok csapatom mai teljesítményével. Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!