haon-sportoldal

2011.12.18. 19:02

Debreceni siker az évzáró hexasakk tornán Bátaszéken

Hexasakk - Évadzáró hexasakkversenyt rendeztek a napokban a Tolna megyei Bátaszéken, a négyfős körmérkőzéses tornára az idény legeredményesebb magyar versenyzői kaptak meghívást.

Hexasakk - Évadzáró hexasakkversenyt rendeztek a napokban a Tolna megyei Bátaszéken, a négyfős körmérkőzéses tornára az idény legeredményesebb magyar versenyzői kaptak meghívást.Ott volt az idei magyar bajnok Csupor Péter Kalocsáról; a helyiek képviseletében az exvilágbajnok Rudolf László, aki idén minden versenyen ezüstérmet szerzett; a szekszárdi Vámosi Albert, aki a nemzetközi Hajdú Kupán elért dobogós helyezésével kvalifikálta magát; és a debreceni Sütő Péter, aki ebben az esztendőben minden viadalt megnyert, amelyen elindult.A sorsolás szeszélye folytán már az első fordulóban sor került a Rudolf–Sütő rangadóra, ahol a debreceni hexázó sikerrel vette a legnehezebbnek vélt akadályt, míg a másik táblán Csupor Péter győzött. A következő körben azonban az első forduló két vesztese diadalmaskodott, így a rendkívül kiélezett végjáték következett, melynek során még bárki megszerezhette a végső győzelmet. Miután a Vámosi–Rudolf parti pontosztozkodással zárult, a másik tábla izgalmasan alakuló játszmájára maradt a döntés. Itt a cívisvárosi hexázó bírta jobban a téttel járó feszültséget, és begyűjtötte az egész pontot, megnyerve ezzel idei utolsó versenyét is.

 

Végeredmény

1. Sütő Péter 2,0 pont, Nk.m., DHTE, Debrecen

2. Vámosi Albert 1,5 pont, Nk.m., Mattolna, Szekszárd

3 .Rudolf László 1,5 pont, Nk.nm., Bátaszéki SK, Bátaszék

4. Csupor Péter 1,0 pont, Ihcf-m., Logikusakk, Kalocsa

 

Infoline:

A verseny részletes beszámolója, játszmákkal megtalálható lesz a http://hexasakk.5mp.eu/ honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!