haon-sportoldal

2012.01.29. 11:24

Bajnok az Eötvös DSE

Röplabda - A megyei felnőtt röplabda bajnokság a hölgyeknél már véget ért, az erősebb nemnél viszont még minden eddiginél izgalmasabb véghajrá várható.

Röplabda - A megyei felnőtt röplabda bajnokság a hölgyeknél már véget ért, az erősebb nemnél viszont még minden eddiginél izgalmasabb véghajrá várható.A nőknél már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül aranyérmes volt az Eötvös DSE, amely játszmaveszteség nélkül nyerte a bajnokságot. A záró forduló igazi tétje így a második helyezés lett, hiszen az utolsó kör előtt pont- és játszmaegyenlőséggel állt a Balmazújváros és a hajdúszoboszlói Dominó DSE. A fürdővárosban megrendezett találkozón végül az újvárosiak diadalmaskodtak, így ezüstéremmel térhettek haza. A Dominó DSE a bajnokság egésze során mindkét előtte végzett együttessel szemben szoros mérkőzéseket játszott. Az Eötvös DSE a bajnokság megnyerésével jogot szerzett arra, hogy a következő idényben a Nemzeti Bajnokság II. osztályában szerepeljen.

A férfiaknál már a szezon elején látni lehetett, hogy a játékoskeretekben megfigyelhető minőségi javulás izgalmas összecsapásokat eredményezhet. Öt fordulóval a bajnokság befejezése előtt kevés lezárt ügy van…

Az élen a Vegyipari és a HTE-DE-GYFK áll. Egymással már mindkét mérkőzésüket lejátszották, mindkétszer a hazai csapat győzött 3:1 arányban. Mivel összesített játszmaarányuk is azonos, ezért a hátralévő fordulókban amelyikük játszmát, esetleg mérkőzést veszít, az komoly lépéshátrányba kerül riválisával szemben. Ha ez nem, vagy azonos módon következik be, akkor az összesített pontarány dönt a bajnoki cím sorsáról. A Hajdúböszörmény nyilván reménykedik abban, hogy a tavalyi ezüstérmes Tűzoltóság a Vegyipari pályáján minimum játszmát nyer. 

A bronzéremért is nagy a küzdelem. Talán leginkább a jelenleg ötödik Tűzoltóság együttese esélyes erre, mert ők már nem lesznek szabadnaposak a szezon végéig, míg az előttük egy ponttal álló Hajdúnánás és Balmazújváros igen. Utóbbi két gárda szintén azonos pont és játszmaaránnyal áll, és amellett, hogy egymással is megmérkőznek majd, mindketten játszanak a Tűzoltósággal is. Persze, ha a - már említett - Vegyipari – Tűzoltóság mérkőzésen vendéggyőzelem születne, akkor a tűzoltóknak még komolyabb terveik is lehetnének.   

A dobogó harmadik fokáért vívott versengést befolyásolhatják a tabella utolsó harmadában álló együttesek is, hiszen a jelenleg hatodik helyen álló Derecske legutóbb legyőzte a Balmazújvárost, az Eötvös DSE pedig az elmúlt két fordulóban elkezdett játszmákat gyűjteni a dobogóért küzdők ellen.

A bajnokság eredményei, fényképei a mérkőzések időpontjai, helyszínei és több más a megyei röplabdaélettel összefüggő információ a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség http://hajduvolley.fw.hu című honlapján található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!