haon-sportoldal

2012.02.11. 11:04

A DVSC-Fórum 6 gólos előnnyel várhatja a szombati visszavágót Debrecenben

Kézilabda - Kudor Kitti egy nagyszerű góllal már a 6. másodpercben megadta az alaphangot a DVSC-Fórum–BM Mar Sagunto  KEK-nyolcaddöntő első meccsén.

Kézilabda - Kudor Kitti egy nagyszerű góllal már a 6. másodpercben megadta az alaphangot a DVSC-Fórum–BM Mar Sagunto  KEK-nyolcaddöntő első meccsén. A valenciai alakulat mindössze tízfős kerettel érkezett a cívisvárosba – mely csapatból ketten kapusok –, így érthető módon a DVSC nekiesett a vendégeknek. Látható volt, Köstner Vilmos a bajnokságban is sokszor látott, gyors játékot kérte a lányaitól, bízva abban, hogy a spanyolok nem bírják majd erővel a tempót.

Kiegyenlített játék

A találkozó eleje a DVSC-é volt, 2-3 találattal vezettek a piros-fehérek, de meglépni nem tudtak, sőt több alkalommal is felzárkózott a Sagunto. Az első félidő derekáig a debreceniek nem igazán találták a módját annak, hogyan semlegesítsék a vendégek közel kétméteres beállósát, Chavezt. De szerencsére idővel meglett az ellenszer, és Makai Veronika is parádés formában védett. Nem elég, hogy a 17 esztendős cerberus büntetőket és ziccereket hárított, egy parádés dobás után még az ellenfél kapuját is bevette! Az első 30 perc nagy küzdelmet, kiegyenlített csatát és kétgólos debreceni előnyt hozott (14–12).

Lendületben

A szünetet követően tovább zakatolt a Lokomotív, szép fokozatosan növelve a fórt. A játékrész közepén több csapás is érte a spanyolokat, Escribano ritkán látható módon 4 perces kiállítást kapott (2 percet szabálytalanságért, 2 percet pedig reklamálásért), majd térdsérülést szenvedett Nerea Fernandez, aki nem tudta folytatni a játékot. A debreceniek kihasználták az adódó lehetőséget, Kudor Kitti igazi vezéregyénisége volt a gárdának, ráadásul gólokkal is segítette a Lokit.

Makai mellett a cserekapus, Király Annamária is kivívta a drukkerek elismerését: egymás után két hétméterest is kifogott. A DVSC azt is el tudta viselni, hogy az eddigi gólfelelős, Siska Pálma most nem annyira jeleskedett a góllövésben, a csapattársak átvállalták tőle ezt a nem mindennapi feladatot. A hajdúsági lányok már vezettek nyolc góllal is (28–20), de végül 31–25-ös győzelmet arattak. Ez a 6 gól mindenképpen bizakodásra ad okot a szombaton 18 órakor kezdődő visszavágó előtt.

Némi meglepetésre a KEK-meccsen nem voltak annyian a szurkolók, mint amennyien a bajnokikon megtisztelik jelenlétükkel a gárdát, de a lokisták bíznak benne, hogy a visszavágón már újra a megszokott létszámban buzdítják a drukkerek a csapatot.

 

 

BM MAR SAGUNTO (spanyol) - DVSC-FÓRUM 25-31 (12-14)

Debrecen, 1100 néző. V: Marics, Masics (szerbek)

SAGUNTO: Alvarez - RODRIGUEZ 5 (1), Alonso 4, Mateo 1, Chavez 1, A. Fernandez 3 (1), Gutierrez 2. Csere: Gadelha

(kapus), ESCRIBANO 8 (1), N. Fernandez. Edző: Susana Pareja

DVSC: MAKAI 1 - VARSÁNYI 5 (1), Karalyos 1, KUDOR 8 (1), DAKOS 4, Siska 4 (1), SZILÁGYI Á. 3. Csere: KIRÁLY

(kapus), Bálint 1, Karnik Sz. 1, KAZAI 3, Som, Bohus-Karnik M., Pál. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása.10. p.: 3-6. 19. p.: 6-9. 36. p.: 15-18. 44. p.: 16-21. 49. p.: 17-24.

Kiállítások: 6. ill 8 perc

Hétméteresek: 7/3, ill. 3/2

Mesterszemmel

Susana Pareja: – A hazaiaknak több bevethető játékosuk volt, s ez döntőnek bizonyult. Az első félidőben még tudtuk

tartani a lépést, szünet után jött a sérülés, s el is fáradt csapatom. Nem adjuk fel, de nehéz dolgunk lesz a

szombati visszavágón.

Köstner Vilmos: - Az eredményért mindenképpen dicséretet érdemelnek a lányok. Egyenlő erők küzdelme volt, nálunk

hosszabb volt a cserepad. Az előnyünk ellenére is nehéz lesz a visszavágó.

 

A DVSC-Fórum–Sagunto KEK-nyolcaddöntő párviadal szombati mérkőzését 18 órától a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben

közvetíti.  csapnak össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!