haon-sportoldal

2012.03.11. 20:25

A DVSC-Fórum számára túl nagy falatnak bizonyult a Viborg Debrecenben is

Kézilabda - Vérmes reményei nem lehettek a DVSC-nek a továbbjutást illetően a Viborg elleni hazai mérkőzésen, ugyanis a KEK negyeddöntő első, dániai összecsapásán a vendéglátók 42–25-re diadalmaskodtak, azaz 17 gólos előnnyel várták a cívisvárosi visszavágót.

Kézilabda - Vérmes reményei nem lehettek a DVSC-nek a továbbjutást illetően a Viborg elleni hazai mérkőzésen, ugyanis a KEK negyeddöntő első, dániai összecsapásán a vendéglátók 42–25-re diadalmaskodtak, azaz 17 gólos előnnyel várták a cívisvárosi visszavágót.Annak ellenére, hogy a háromszoros BL-győztes lényegében már hazai pályán kivívta a továbbjutást, a viborgi drukkerek mintegy 50 fővel képviselték magukat a Hódosban. A hajdúsági szurkolók is szép számmal kilátogattak a meccsre, de némileg csalódást jelentett, hogy nem teltek meg teljesen a csarnok lelátói, ennek ellenére ragyogó hangulatban kezdődött a találkozó.

 

Megmutatták

Viborgban állva hagyta a dán gárda a debrecenieket a meccs elején (8–0), éppen ezért nagyon figyeltek a lokisták arra, hogy ez ne ismétlődjön meg Debrecenben is. Bár a rivális kezdte meg a gólgyártást és náluk volt az előny, de a DVSC tapadt a vendégekre, 2-3 találatnál többel nem tudtak elhúzni az északiak. Ez a „versenyfutás” egészen a 10. percig tartott, utána szép fokozatosan növelte előnyét Martin Albertsen gárdája. A Viborg védekezése összeállt, hibákra kényszerítették a hazaiakat, majd biztos kézzel értékesítették a lehetőségeiket. Akik azt hitték, a Viborg csak azért jött, hogy egy könnyű edzést tartson Debrecenben, azok tévedtek, ugyanis Althausék igazán odatették magukat. Kudor Kittiék is mentek előre becsülettel, de túl nagy falatnak bizonyultak az amúgy is jól megtermett vendégek. Az első félidő után 22–11-re vezettek a viborgiak, ami hajdúsági szempontból rosszabb eredmény volt, mint a kinti, hiszen Dániában „még csak” hatgólos (19–13) volt a hazaiak előnye 30 perc játék után.

 

Sokkal jobb volt

A folytatásban a korábbi BL-győztes bizonyította, a fölényes előny birtokában sem kapcsol alacsonyabb fokozatba, valamennyi játékosuk gőzerővel tette a dolgát a pályán. A második félidőre feljavult a debreceniek védekezése és kapusteljesítménye is, Király Annamáriától több bravúrt is láthatott a publikum. Támadásban is több szép akciónak tapsolhatott a közönség, kiemelendő Bálintová Réka gólerős játéka, aki a játékrész derekán vitte a hátán a csapatot. A Loki végül a szünet utáni küzdelmet csak 3 góllal vesztette el, így alakult ki a 39–25-ös végeredmény, ami azt jelentette, hogy a Viborg kettős győzelemmel, 81–50-es összesítéssel jutott a KEK legjobb négy csapat közé. A gárdák hozzáállását mindkét szurkolótábor vastapssal jutalmazta.

 

DVSC-FÓRUM–VIBORG HK (dán) 25-39 (11-22)

Debrecen, 1200 néző. V. Leszczynski, Piechota (lengyelek)

DVSC: Makai - Varsányi 1, BÁLINTOVÁ 3, Karalyos 4, Siska 4 (2), Kudor, Szilágyi Á. 1. Csere: KIRÁLY (kapus), DAKOS 4 (1), Karnik Sz. 3, Slakta 2, Bohus-Karnik M. 1, Som 1, Mikula 1. Edző: Köstner Vilmos.

VIBORG: PEDERSEN - Varzaru 2, Larsen 1, GULLDÉN 4, ALTHAUS 10, CHEBBAH 6, FISKER 6, Csere: Due (kapus), Skov 2, Ahlm 2 (1), FRAFJORD 4, Mikkelsen 2. Edző: Martin Albertsen.

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-3. 16. p.: 6-12. 26. p.: 10-18. 43. p.: 18-27. 55. p.: 23-34.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 4/3, ill 3/1.

Továbbjutott: a Viborg 81-50-es összesítéssel.

MESTERSZEMMEL

Köstner Vilmos: – A Viborg klasszis csapat, amit most is bizonyítottak, gratulálok a megérdemelt továbbjutásukhoz. Az első félidőben hitehagyottan kézilabdáztunk, a szünet után már jobb volt a játékunk. Elsősorban kulcsembereimtől hiányoltam a jobb teljesítményt.

Martin Albertsen: - Ügyes, sokra hivatott csapat ellen jutottunk magabiztosan tovább. Örülök, hogy közönségszórakoztató meccset játszottunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!