haon-sportoldal

2012.04.22. 18:28

Az ötödik hely a tét

Vízilabda - A Debrecen vízilabdacsapata számára hétfőn megkezdődik az Vodafone Férfi Vízilabda OB I 2011/2012-es pontvadászatának utolsó felvonása, a play off harmadik köre.

Vízilabda - A Debrecen vízilabdacsapata számára hétfőn megkezdődik az Vodafone Férfi Vízilabda OB I 2011/2012-es pontvadászatának utolsó felvonása, a play off harmadik köre. Míg Gyöngyösi András tanítványai tavaly a bravúros nyolcadik helyen végeztek – miközben sokan arra számítottak, hogy újoncként pontot is alig szereznek a hajdúsági legények és kiesik a gárda – addig idén az ötödik-hatodik helyért száll harcba az együttes a rájátszás utolsó fordulójában. Varga Tamásék a nemzetközi kupaszereplésért vívott csatában a Szolnok együttesével néznek farkasszemet. A két győztes meccsig tartó párharc első találkozóját hétfőn 17 órától a Tisza-parti városban játsszák a csapatok, majd a visszavágóra két nappal később, szerdán 19.30-tól a Debreceni Sportuszodában kerül sor. Az összecsapás előtt a Debrecen játékosa, Létay Krisztián latolgatta az esélyeket.

 

Vízválasztó volt

- A Ferencváros elleni összecsapás vízválasztó volt, annyiban mindenképp, hogy azt a célt, amit kitűztünk magunk elé, azt sikerült megvalósítani! Innentől kezdve nem a győzelem kényszere, hanem a győzelem lehetősége az, aminek célként a szemünk előtt kell lebegnie – ez pedig teljesen más aspektusba helyezheti a játékot, akár egyénileg, akár csapatszinten. Tulajdonképpen a soron következő találkozókon nem a győzelmet kell biztosan elérni és megvédeni, hanem egy fantasztikus bravúrt kell végrehajtani, ami még mindig nemesebb feladat. Ez egy plusz lélektani előnyt is jelenthet számunkra, hisz jelen esetben, hogyha úgy alakul a mérkőzés, akkor nem nekünk kell kapaszkodni, hanem a Szolnoknak kell a papírformát igazolnia. Amennyiben a mérkőzés végéig meg lesz az esélyünk arra, hogy akár a győzelmet is megszerezzük, akkor biztos vagyok benne, hogy nagyobb nyomás lesz rajtuk, ez pedig a mi malmunkra hajthatja a vizet. Mindenféleképpen ezt kell tehát kihasználnunk – első körben lassítani úgy a játékot, hogy a mi erősségeink tudjanak érvényesülni, és ha ez megvan, akkor a végén nem nekünk kell majd izgulni – talán ez lehet az, ami meghozhatja a sikert számunkra – vélekedett Létay.

Noha a papírforma a Szolnokot igazolja – ámbár a visszajelzések alapján az ellenfél tart a hajdúságiaktól, s nagy valószínűséggel idén a hatodik helyezett is megmérettetheti magát a nemzetközi porondon, amennyiben a Honvéd valóban nem indul el a kupában, Gyöngyösi András tanítványai nem tettek le az ötödik hely megszerzéséről. Ennek eléréséhez természetesen számítanak a fantasztikus szurkolóik támogatására, és mind a játékosok, mind a szakmai stáb telt ház előtt szeretnének a hazai pályától búcsúzni szerdán! HBN-OLAHA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!