haon-sportoldal

2012.04.29. 17:54

B1: Vereség Győrben

Több sportágban is presztízs jelleggel bír a Győr-Debrecen összecsapás. Női kézilabdában jelenleg előrébb járnak a kisalföldiek, futballban a bajnoki címért vív harcot a két csapat, de ökölvívásban is rangja van a derbinek.

Több sportágban is presztízs jelleggel bír a Győr-Debrecen összecsapás. Női kézilabdában jelenleg előrébb járnak a kisalföldiek, futballban a bajnoki címért vív harcot a két csapat, de ökölvívásban is rangja van a derbinek. A DVSC kétszeres BoxingONE Liga-győztes csapata a siker reményében utazott a Gladiátor otthonába, ám nagyarányú, 12:3-as vereséggel kellett hazatérnie.

- Erős bírói segédlettel kaptunk ki, s akkor még finoman fogalmaztam – kezdte az összecsapás értékelését Deél István, a debreceni gárda vezetőedzője. – Kalucza Norbi (56kg) jó volt döntetlenre, vereség lett a csata vége. Ezt még le is nyeltük volna, de ami történt a további összecsapásokon, az már sok volt. Török (60kg) simán győzte le a Győr dzsókerét, Sinkót, Görbics (64kg) magabiztosan verte Nyékit, akárcsak a Bacskai Balázs helyett bokszoló fiatal Hegyi Barnabás (69kg) Zámbót. Mindhárom meccset elvették tőlünk. Pofátlanság volt Nagy Péter (81kg) mérkőzésének pontozása is, dzsókerünket tíz másodperccel a vége előtt érthetetlen módon intette a mérkőzésvezető, így döntetlennel zárult a találkozója. Deél Szabolcs (91kg) nem hagyta a döntést a bírókra, a második menetben „ledurrantotta” Horváthot.

A DVSC bunyósait azért nem leírni, május 20-án a Galántát, június 2-án a Révkomáromot fogadják hazai ringben. Borítékolható, Deél István legényei kettőzött erővel küzdenek majd a Debrecen Plázában.

Debrecen-Győr 3:12

56kg: Kalucza Norbert - Könnyű Róbert 0:2

60kg: Török János - Sinkó Zoltán* 0:3 

64kg: Görbics Gábor - Nyéki George 0:2

69kg: Hegyi Barnabás - Zámbó Dániel 0:2

75kg: Török Ferenc - Tóth László 0:2

81kg: Nagy Péter* - Vitalij Lányi 1:1

91kg: Deél Szabolcs - Horváth Gábor 2:0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!