haon-sportoldal

2012.04.28. 12:48

Eurochallenge döntő - Pór Péter: túlvagyunk a vereségen, nekimegyünk az oroszoknak

Debrecen, 2012. április 28., szombat (MTI) - Pór Péter vezetőedző szerint a Szolnok túltette magát a pénteken elbukott elődöntőn, és nagy tettvággyal készül a vasárnapi bronzmérkőzésre a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa debreceni négyes döntőjében.

Debrecen, 2012. április 28., szombat (MTI) - Pór Péter vezetőedző szerint a Szolnok túltette magát a pénteken elbukott elődöntőn, és nagy tettvággyal készül a vasárnapi bronzmérkőzésre a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa debreceni négyes döntőjében.A magyar bajnok péntek este 64-60-ra kikapott az NBA-t megjárt játékosokkal felálló török Besiktastól, míg a másik ágon a francia Chalon 84-69-re verte az orosz Ljubercit, így vasárnap a Tisza-partiak a moszkvai csapattal küzdenek meg a harmadik helyért.

"Tegnap este sok szomorú arcot láttam az öltözőben, lehajtott fejjel ültek a fiúk, érezték, hogy életük nagy lehetőségét szalasztották el - nyilatkozta az MTI-nek szombaton a tréner. - Próbáltam őket visszaterelni a rendes kerékvágásba, mondtam, hogy mindenki nyugodtan nézhet bele a tükörbe, mert a csapat mindent megtett a sikerért. Ma már nagyjából túlvagyunk a vereségen, pihenőt adtam a fiúknak fél ötig, akkor tartunk egy regeneráló edzést a Főnix Csarnokban, no meg videózunk is egy kicsit az oroszokról."

Ami a leendő ellenfelet illeti, Pór Péter kifejtette:

"Meglehetősen fiatal társaságról van szó, periódusaik vannak, időnként összeszedik magukat, és akkor nagyon mennek, aztán ki-kihagynak. Azt hiszem, holnap összességében az fog dönteni, hogy ki mennyire dolgozta fel a pénteki kudarcot, és szívben ki mennyire akarja a győzelmet. A franciáknak 26 pontot dobó Jerry Jeffersonból nem készülünk külön, ezzel együtt természetesen felhívom majd a fiúk figyelmét az erősségeire. Ígérhetem, hogy nekimegyünk az oroszoknak!"

A vasárnapi program:

bronzmérkőzés:

Szolnoki Olaj-Ljuberci (orosz) 18 ó (a találkozót élőben közvetíti az m2 csatorna)

döntő:

Besiktas (török)-Chalon (francia) 20:30 ó

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!