haon-sportoldal

2012.04.07. 18:04

Kézilabda olimpiai selejtező - Londoni kvótás a magyar csapat

Göteborg, 2012. április 7., szombat (MTI) – Kijutott a londoni olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután a göteborgi selejtezőtorna szombati játéknapján a svédek legyőzték a macedónokat.

Göteborg, 2012. április 7., szombat (MTI) – Kijutott a londoni olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután a göteborgi selejtezőtorna szombati játéknapján a svédek legyőzték a macedónokat.Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese előzőleg már nyert a macedónok és a brazilok ellen, így a szintén két győzelemmel álló házigazda elleni, vasárnapi záráson két kvótás alakulat csaphat össze.

Amióta a kézilabda az olimpia programján szerepel – az 1984-es Los Angeles-i játékokat leszámítva -, mindig volt magyar szereplője a sportági versenyeknek.

Csapatsportágban eddig csak a férfi vízilabdások és most a férfi kézilabdások szereztek londoni indulási jogot magyar részről. A női pólósok a jövő héten, Triesztben vesznek részt kvalifikációs viadalon.

Olimpiai selejtező (Göteborg), 2. forduló:

Svédország-Macedónia 27-23 (14-12)

Az első félidőben egyik gárda sem tudott elszakadni a másiktól, a legnagyobb különbség legfeljebb háromgólnyi volt. A szünet után aztán a svédek elléptek négy találattal, és őrizték is ezt az előnyt.

A meccs kis híján botrányba fulladt: az utolsó támadásnál Fredrik Petersen a levegőben megpördülve akart látványos ziccergólt dobni, de belerepült a kapusba. A macedón válogatott minden tagja berohant a pályára, és körbevették a svédet, akit végül a társai "mentettek ki". Közben a macedón drukkerek különféle tárgyakat dobáltak a levonuló Petersen felé, a vendég együttes pedig füttykoncert közepette hagyta el a pályát. Igaz, a macedón szurkolók meg a svéd játékosokat fütyülték ki.

A lefújáskor a meccset a helyszínen megtekintő magyar csapat tagjai egyszerre ugrottak fel a helyükről, és ünnepelték az olimpiai kvótát.

    Korábban:

Magyarország-Brazília 29-27 (16-15)

    pénteken játszották:

Svédország-Brazília 25-20

Magyarország-Macedónia 28-26

    Az állás:

1. Svédország 4 pont (52-43) - olimpiai kvótás

2. Magyarország 4 (57-53) - olimpiai kvótás

----------------------------

3. Macedónia 0 (49-55)

4. Brazília 0 (47-54)

    Az első két helyezett vehet részt a londoni játékokon. 

    A további program:

    vasárnap:

Brazília-Macedónia 14:45 ó

Magyarország-Svédország 17:05 ó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!