haon-sportoldal

2012.05.20. 18:33

Túl a felkészülés első hetén a magyar pólóválogatott

Vízilabda - Múlthét hétfőn a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában megtartott sajtónyilvános foglalkozással megkezdte a londoni ötkarikás játékokra való felkészülést a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott.

Vízilabda - Múlthét hétfőn a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában megtartott sajtónyilvános foglalkozással megkezdte a londoni ötkarikás játékokra való felkészülést a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott. Az első edzésen a 19 fős keretből csak kilenc játékos – köztük Varga Tamás – állt Kemény Dénes szövetségi kapitány rendelkezésére. A Bajnokok Ligája nagyváradi négyes döntőjén érdekelt kilenc pólós ezen a héten hétfőn csatlakozott a nemzeti gárdához, míg a doppingellenőrzésen pozitív mintát produkált szegedi Török Béla sorsa csak később dől el. A felkészülés első hetéről a Debrecen csapatának kulcsembere, Varga Tamás számolt be a Naplónak.

- Kedvesen fogadtak a társaim, nagyon jó újra velük edzeni és Kemény Dénessel újra együtt dolgozni. Nagyon jól érzem magamat, és abszolút csak pozitívan tudok nyilatkozni mindenről és mindenkiről. A 2008-as olimpiára készülő gárda nem sokban különbözött a mostani együttestől, jóformán ugyanazokkal a társakkal készülhetek együtt, mint akkor – noha kilencen csak jövő hét hétfőn csatlakoznak a kerethez.

- Az első héten napi egy tréninggel készültünk, amelyek hosszabbra nyúltak. Főként erőnléti és kondicionális edzések szerepeltek a programban – minden nap leúsztunk négy kilométert, majd a konditeremben zártunk. Emellett mindenki járt a magyar válogatott csapat-pszichológusánál – köztük én is, illetve Kaposváron egy teljes kivizsgáláson, ahol többek közt a lumbális- illetve nyaki gerincet, koponyát és a belső szerveket vizsgálták. Ezt követően kaptunk egy kontraszt anyagot, amelynek a segítségével megvizsgálták a szívünknek minden egyes részét, mintha ki lett volna vetítve egy képernyőre a legfontosabb szervünk. Hála Istennek azt mondta az orvos, hogy olyan a szívem, mintha egy orvosi tankönyvben meg lenne rajzolva, nincs megnagyobbodva, a pitvar sem. Mondta, látszik, hogy nem doppingoltam, mert akik ahhoz folyamodnak, azoknak az egyik szívkamrájuk nagyon csúnyán meg tud nagyobbodni. Mindezek ismeretében nagyon boldog voltam, hogy jó eredménnyel zártam a vizsgálatokat, közel a 37 évhez nagyon jó érzés, hogy mindent rendben találtak - mondta kitörő örömmel a hangjában a Debrecen kétszeres olimpiai bajnoka.

- A második héten az elsőhöz hasonlóan délelőttönként erőnléti edzéseink lesznek-, ám némileg már változik a program – hétfőn taktikai elemekkel dúsított zárt védekezés és zónagyakorlás vár ránk, majd kedden és csütörtökön délután hatvan perces kétkapuzás, egymás között. Pénteken várhatóan egy erős átmozgató edzéssel zárjuk a hetet, szombaton pedig indulunk Amerikába, ahol öt mérkőzést fogunk játszani tizenhárom nap alatt. Összecsapunk az amerikai válogatott mellett a horvát és kanadai nemzeti együttessel is - ismertette az elkövetkező hét programját Varga Tamás.

A válogatott hétfőtől tehát a hiányzókkal kiegészülve gyakorol, majd előbb az Egyesült Államokba, illetve Kanadába, később Olaszországba és Írországba utazik, illetve Békéscsabán, Szolnokon és a Margitszigeten készül a londoni játékokra. HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!