haon-sportoldal

2012.06.03. 18:11

Ibrahima Sidibe visszatért a Lokihoz

Labdarúgás - A DVSC-Teva vezetősége a mai napon hároméves szerződést kötött Ibrahima Sidibével, aki négy és fél év után tér vissza Debrecenbe. A 31 éves szenegáli csatár Belgiumba igazolása előtt két és fél évig futballozott a Lokiban. A klub történetének első afroamerikai labdarúgója volt, hamar közönségkedvenc lett, teljesítményével, szerénységével és intelligenciájával vívta ki magának a drukkerek elismerését.

Labdarúgás - A DVSC-Teva vezetősége a mai napon hároméves szerződést kötött Ibrahima Sidibével, aki négy és fél év után tér vissza Debrecenbe. A 31 éves szenegáli csatár Belgiumba igazolása előtt két és fél évig futballozott a Lokiban. A klub történetének első afroamerikai labdarúgója volt, hamar közönségkedvenc lett, teljesítményével, szerénységével és intelligenciájával vívta ki magának a drukkerek elismerését.Első Debrecenben töltött idényében 15 találattal rögtön házi gólkirály lett, a következő szezonban már 17 gólt lőtt. Európában először Ausztriában futballozott, volt a Wattens, a Tirol, Pasching és a Ried labdarúgója, innen igazolt 2005 nyarán Debrecenbe, majd 2008 januárjában a belga élvonalban szereplő Sint-Truidenhez szerződött, ahol kezdetben sérüléssel bajlódott, így az első fél évben nem sikerült betalálnia. A csapat kiesett az élvonalból, de rögtön vissza is került Sidibe hathatós segítségével, hiszen 21 gólt szerzett. Az azt követő évben a belga bajnokságban az azóta a Chelsea-be igazolt Lukaku mögött második lett a góllövőlistán 15 találattal.

Ibrahima Sidibe a legutóbbi szezonban a Beerschot AC és a Wasterlo csapatában szerepelt, és kilenc találatot szerzett. Belgiumi pályafutása alatt összesen 52 gólt lőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!