haon-sportoldal

2012.06.01. 11:08

Nagyszerű sikereket ért el a Fontana a világkupán

Kick-box - A Fontana Kick-Box SE sportolói ragaszkodnak a hagyományokhoz, márpedig ez nem kevés, ha a mini vb-ként emlegetett szegedi világkupán való szerepléseiket nézzük. A csapat idén is kitett magáért, négy aranyat-, három ezüstöt-, egy bronzérmet és három ötödik helyet szereztek a 25 ország 800 versenyzőjét felvonultató 18. világkupán.

Kick-box - A Fontana Kick-Box SE sportolói ragaszkodnak a hagyományokhoz, márpedig ez nem kevés, ha a mini vb-ként emlegetett szegedi világkupán való szerepléseiket nézzük. A csapat idén is kitett magáért, négy aranyat-, három ezüstöt-, egy bronzérmet és három ötödik helyet szereztek a 25 ország 800 versenyzőjét felvonultató 18. világkupán.A rutinos, a világversenyeken rendre jól szereplő Sándor Kornél bizonyította, mestere a sportágnak, új szabályrendszerben és új súlycsoportban is a legjobb tudott lenni, a 60 kilogrammos full-contact-menő Szegeden a kick-light 63kilogrammos mezőnyét utasította maga mögé.

K-1 szabályrendszerben is jutott arany a Fontana sportolóinak, a 91 kilóban induló Nemes László meggyőző teljesítmény után állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Jár a dicséret a klub remek juniorjának, Szima Lászlónak, aki semi- és light contact-ban is finálét vívott, előbbiben nem talált legyőzőre.

Az egyik legnagyobb tehetségként számon tartott Balogh Dávid (75kg) bronzot hozott haza a Tisza-parti városból, jó bunyókat vívott, nagy csata után csak a későbbi győztes belorusz tudta megállítani az elődöntőben.

 

Eredmények:

kick-light 63kg: I. Sándor Kornél

kick-light kadet 42kg: I. Mádi Bálint

semi-contact junior 84kg: I. Szima László

K-1 91kg: I. Nemes László

light-contact +94kg: II. Szima László

light-contact kadet II 42kg: II. Mádi Bálint

low-kick junior II 71kg: II. Kiss Olaf

low-kick 75kg: III. Balogh Dávid

semi-contact gyerek 31kg: V. Nagy László

kick-light kadet I 37kg: V. Nagy Máté

semi-contact junior 57kg: V. Balogh László

Edzők: Katona Attila, Major Zsolt, Nagy Zsolt, Papp Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!