haon-sportoldal

2012.08.09. 16:04

Az NB I/B-s kézis hölgyek is elkezdték a munkát

Kézilabda - Gőzerővel készülnek a megyénkbeli kézilabdás hölgyek az előttünk álló bajnokságra: a Nyíradony, a Hajdúnánás, a DVSC-Fórum II. és a Hajdúböszörmény is elkezdte már az alapozást, a gárdák tervei között szerepel több közös edzőmérkőzés, mellyel segíthetik egymást a rajtig.

Kézilabda - Gőzerővel készülnek a megyénkbeli kézilabdás hölgyek az előttünk álló bajnokságra: a Nyíradony, a Hajdúnánás, a DVSC-Fórum II. és a Hajdúböszörmény is elkezdte már az alapozást, a gárdák tervei között szerepel több közös edzőmérkőzés, mellyel segíthetik egymást a rajtig.

 

A bajnok Nyíradonyi VVTK-nál két hete kezdődött el a felkészülés, azonban a teljes szerkezeti változáson átesett klubnál egyelőre nem tudnak célokról beszélni. Nagy erősítésbe kezdtek az adonyiak, erről tanúskodik az öt új név is a keretükben. A jövő héten napi két tréninggel készülnek, ezen kívül edzőmérkőzések is szerepelnek jócskán a naptárban. - Érkezett játékos Böszörményből, Debrecenből és Veszprémből is, utóbbi egy algériai válogatott irányító-átlövő. Bizakodunk a jövőt illetően, ám konkrét elképzelésünk csak a bajnokság néhány fordulója után lehet, hiszen az újonnan érkezők játéka nagyban befolyásolhatja a céljainkat - fogalmazott Nagyné Sütő Mariann, a nyíradonyiak edzője.

Az előző idény NB II-es bajnokánál, a Hajdúböszörménynél most még a biztos bentmadarás a cél. - A játékosállományunk maradt a tavalyi, jelenleg az alapozásnál járunk. A tisztes helytállás a célunk. Kölcsönösen segítjük egymás felkészülését a hajdúsági csapatokkal, például a bajnokság kezdetéig folyamatosan edzőmérkőzéseket játszunk majd egymással - fogalmazott Görögh István a böszörményiek mestere.

 

A játék a fontos

A DVSC-Fórum fiataljai számára elsősorban a terhelés, a mérkőzések minél nagyobb száma és a játék öröme a fontos, a helyezés csak másodlagos. A lányokat több fronton is bevetik majd, sőt, többen a felnőtt csapattal is edzenek. - Nem igazolunk senkit, hiszen saját nevelésű játékosokból „élünk”, a lényeg, hogy minél jobb lányokat adjunk a felnőtt csapat számára. Reálisan a középmezőny lehet a célunk, hiszen itt csak a játék számít. Jelenleg a 93-96-os korosztállyal dolgozom, közülük többen a felnőtt kerettel is edzenek. Idén a lányok három fronton lesznek bevetve, az NB I/B. felnőtt, az NB I junior és a Junior Kupa elnevezésű kiírásokban - árulta el Boros Ferenc, a DVSC-Fórum II. trénere.

A tavalyinál jobb idényt produkálnának Hajdúnánáson, ahol három játékos távozott, míg nyolc utánpótlás korú érkezett, valamint igazolást is terveznek. - A tabella első felét célozzuk meg idén, az 1-6. hely valamelyike megfelelő lenne a befejezésnél. Felkészülési tornákon szereplünk majd a szeptemberi rajtig, itthon egy három, majd egy öt csapatos viadalt is szervezünk, utóbbin külföldi gárdák szereplésére is számítunk. Körülbelül 15 mérkőzés kellene a felkészülési időszakban, amivel elégedett lennék - fogalmazott Molnár Andtrás, a Hajdúnánás Termál SC vezére. HBN–PZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!