haon-sportoldal

2012.10.16. 17:18

Bouadla: se nők, se gulyás

Labdarúgás - A tavaly nyáron Debrecenbe érkezett francia-algériai középpályás, Selim Bouadla egyetlen szezon alatt a debreceni drukkerek kedvencévé vált, ugyanis kitűnő rúgótechnikája és magas játékintelligenciája mellé csupaszív futball is párosul.

Labdarúgás - A tavaly nyáron Debrecenbe érkezett francia-algériai középpályás, Selim Bouadla egyetlen szezon alatt a debreceni drukkerek kedvencévé vált, ugyanis kitűnő rúgótechnikája és magas játékintelligenciája mellé csupaszív futball is párosul.Nem csoda tehát, hogy amikor tavasszal próbajátékra jelentkezett a cívisvárosban az öccse, Slimane, a Lokinál őt is szívesen fogadták, főleg azért, mert a kisebb Bouadla sincs híján a tehetségnek. A korábban a francia Chateaurouxban játszó öcskös eddig az NB II-ben és a Ligakupában próbálgathatta oroszlánkörmeit, de természetesen hosszabb távon az első csapatot vette célba.

Nagy a konkurencia

- Nagyon jól érzem magam itt, Debrecen nagyon szép város - fogalmazott a labdarúgó. - Ami a csapattársakat illeti, mindenki barátságosan fogadott és az is nagy könnyebbséget jelent, hogy itt futballozik a testvérem. Rajta kívül is vannak franciául beszélő játékosok a keretben, tehát a kommunikációval nincs semmi problémám, remélem, hamarosan az angol nyelvvel is közelebbi barátságba kerülök, a magyar viszont egyelőre nagyon nehéznek tűnik - mondta Slimane. - Azt hamar leszűrhettem, hogy a bátyámnak igaza volt: nemzetközi szinten is kitűnő csapat a DVSC-TEVA.

Óriási a konkurenciaharc, a középpályán jobbnál jobb játékosok vannak: Szakály, Czvitkovics, Selim, de sorolhatnám tovább a neveket! Ahhoz, hogy az első csapat közelébe kerüljek, nagyon sokat kell dolgoznom az edzéseken és azokon a mérkőzéseken, amelyeken szerepek kapok. Ha minden tőlem telhetőt megteszek, akkor nyugodt lesz a lelkiismeretem, a többi már a szakmai stáb elképzelésein múlik, méltónak találnak-e arra, hogy pályára lépjek - nyilatkozta Bouadla, azt is elárulva, hogy leginkább a csatárok mögött, amolyan támadó középpályásként szeret játszani.

Nem eszik gulyást

A huszonegy esztendős középpályás együtt lakik fivérével, nagyjából az érdeklődési körük is azonos. - Otthon többnyire playstation-özni szoktunk, de szívesen sétálok a városban is, jól esik ismerkedni egy számomra idegen kultúrával. De egyébként nem nagyon járok el sehová, otthon ülök, időnként filmeket nézek vagy az interneten olvasom a híreket.

Az ifjú labdarúgó kissé szégyenlősen azt is bevallotta, tetszenek neki a magyar lányok, de mivel itt nagyon kevesen beszélnek franciául, nehéz velük ismerkedni. Elmondása szerint nem csak a debreceni hölgyekbe nem „kóstolt” még bele, hanem a magyaros ételekkel sem került túl közeli kapcsolatba. - Nem igazán passzol az én ízvilágomhoz az itteni konyha, sertés húst vagy marhát például sohasem eszem. Többnyire halak szerepelnek a menümben és sokszor fogyasztok hamisítatlan francia ételeket, nekem azok váltak be, a gulyást meghagyom másoknak - mondta mosolyogva Slimane Bouadla. HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!