haon-sportoldal

2012.10.07. 17:07

„Csillagok hullnak, születnek újak”

Salakmotor. A salakmotoros Grand Prix utolsó, toruni fordulójában dőlt el az egyéni világbajnoki cím sorsa. Hitchcocki körülmények között , fordulatos, izgalmas, feszült légkörben alakult ki a végső sorrend.

Salakmotor. A salakmotoros Grand Prix utolsó, toruni fordulójában dőlt el az egyéni világbajnoki cím sorsa. Hitchcocki körülmények között , fordulatos, izgalmas, feszült légkörben alakult ki a végső sorrend. Az alapfutamokat a listavezető Chris Holder magabiztos hozta, a továbbjutása az elődöntőbe nem forgott veszélyben, míg a nagy rivális Nicki Pedersen vért izzadva kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Az elődöntőben egymás mellől rajtoltak, majd a kanyar megkezdésekor Holder kiütötte a dán alól a motort. A vezetőbíró nem zárt ki senkit a futamból, ez annyira felbőszítette Pedersent, hogy dulakodást szított Holderrel és annak csapatával.

A megismételt futamban az ausztrál nyert, Pedersen nem jutott a fináléba, így Holder lett a világbajnok. A döntőben az újdonsült világelső vezette a futamot, ám motorja felmondta a szolgálatot, így Lindback nyert Gollob és Hancock előtt. Ezen a viadalon búcsúzott el a Grand Prix-tól az ausztrál legenda, a háromszoros világbajnok Jason Crump, aki méltó követőjének titulálta a mindössze 25 évesen világbajnoki aranyérmet szerző Holdert. A világbajnoki dobogóra Holder mellé Pedersen és Hancock állhatott fel.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!