haon-sportoldal

2012.10.17. 16:26

Első helyen jutna a legjobb nyolc közé a DVSE az Európa Kupában

Vízilabda - A második élvonalbeli szezonjában a nemzetközi porondon való indulást alanyi jogon kivívó Debrecen vízilabdacsapata történetének újabb mérföldkövéhez érkezett, hiszen csütörtökön este kezdetét veszi az Európa Kupa B jelű csoportjának négynapos küzdelemsorozata.

Vízilabda - A második élvonalbeli szezonjában a nemzetközi porondon való indulást alanyi jogon kivívó Debrecen vízilabdacsapata történetének újabb mérföldkövéhez érkezett, hiszen csütörtökön este kezdetét veszi az Európa Kupa B jelű csoportjának négynapos küzdelemsorozata.A második legnagyobb nemzetközi pólós versenysorozatban a hajdúsági legények a spanyol C.N. Mataro Quadis, a holland AZ&PC Amersfoort és a török Enka Istanbul együttesével harcolnak a továbbjutásért, míg a svéd Jarfalla Simsallskap az utolsó pillanatban visszalépett a selejtezőkör megmérettetéseitől. (Az, hogy a svédek mérkőzései elmaradnak, vagy a csapatok a DVSE és a Debreceni Egyetem közös OB I/B-s DEAC csapatával meccselnek amolyan felkészülési találkozón, csütörtökön dől el a szervezők és a LEN játékvezetői delegátusának technikai ülésén.)

 

Az első helyre törnek

A legerősebb ellenfélnek a három magyar játékost is a soraiban tudó Mataro bizonyulhat, amely a tavalyi bajnokságban az ötödik helyen végzett, de korábban már bejutott az akkor még LEN Kupának nevezett torna legjobb nyolc együttese közé, és játszott kupa elődöntőt is. A holland Amersfoort gárdája az elmúlt idényben a nyolcadik helyen zárt, és nyolc alkalommal nyerte meg hazája bajnokságát – idén a nemzetközi porond top 5-ös mezőnyét tűzték ki célul –, a török Enka alakulatának nagy részét pedig külföldi játékosok alkotják.

- A Mataroban három magyar szerepel, a tavaly még Szolnokon, Decker Attila mellett védő Gárdonyi András, az elmúlt idényben a Fradit erősítő center, Kincses Attila, valamint az egykori válogatott kerettag, Babay Árpád. A négynapos küzdelemsorozat során a legnagyobb ellenfelünknek ők bizonyulhatnak, hiszen jó kis csapatról van szó, de úgy érzem, hogy nem a mi szintünkön vannak. A török gárdáról mindössze annyit tudunk, hogy több külföldit is vásároltak, míg a holland Amersfoort csapatát főként fiatalok alkotják. A mezőnyt elnézve tehát úgy gondolom, hogy nem okozhat gondot az első helyen való továbbjutás – mondta rendkívül elszántan Gyöngyösi András vezetőedző. HBN-OLAHA

A program

2012.10.19.

18.00 Jarfalla Simsallskap – C.N. Mataro Quadis

19.30 Debrecen DVSE – AZ&PC Amersfoort

Szabadnapos: Enka Istanbul

 

2012.10.20.

10.00 Debrecen DVSE – Jarfalla Simsallskap

11.30 C.N. Mataro Quadis – Enka Istanbul

Szabad: Az&PC Amersfoort

18.00 AZ&PC Amersfoort – Enka Istanbul

19.30 Debrecen DVSE – C.N. Mataro Quadis

Szabad: Jarfalla Simsallskap

 

2012.10.21.

10.00 AZ&PC Amersfoort – Jarfalla Simsallskap

11.30 Debrecen DVSE – Enka Istanbul

Szabadnapos: C.N. Mataro Quadis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!