HAON Sziréna

2008.12.01. 16:59

334 embert küldenek el a debreceni Foxconn gyárból

<p>A tajvani tulajdonban lévő Foxconn debreceni gyárából 334 embert küldenek el a nemzetközi válság miatt. A lepítés 324 fő betanított munkást (operárort), valamint 10 fő administztrátort és középvezetőt érint.</p>

Csak a múlt hét pénteken háromezer munkahely megszűnését jelentették be Magyarországon, így hazánkban szűk két hónap alatt a recesszió már 11 ezer áldozatot szedett a munkahelyeken.

Tálos Péter, a Foxconn igazgatója elmondta, hogy az elektronikai alkatrészek gyártása Komáromból Debrecenbe kerül, ahol 150 fő tovább-foglalkoztatását tervezik.

A cégvezető szerint rövid távon nincs indoka a debreceni üzem fenntartásának, de középtávon a Foxconn bizakodó, ezért nem zárja be a hajdúsági megyeszékhelyen lévő gyáregységét.

 Információinik szerint a tajvani cég egyébként két héttel ezelőtt még a létszám bővítéséről, további 160 fő felvételéről tárgyalt, a jövő évi rendelések kedvezőtlen alakulása miatt azonban ettől visszaléptek, sőt, a meglévő létszámot is kénytelenek drasztikusan csökkenteni.

  • Foxconn: többszáz embert vesznek fel
  • Újabb háromezer munkahely szűnik meg
  • 500 új munkahely létesül Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!