HAON Sziréna

2010.07.16. 14:11

Nem hiánycikk a szúnyogriasztó a cívisvárosban

<p>Debrecen – A cívisváros patikái – mint pénteki érdeklődésünkkor tapasztaltuk – jól felkészültek, és akár naponta kétszer is tudnak rendelni a szúnyogriasztó készítményekből.</p>

A sok gondot okozó és hirtelen jött szúnyoginvázió miatt ideiglenes készlethiányról lehet olvasni és hallani a médiában. Debrecen patikái azonban – mint pénteki érdeklődésünkkor tapasztaltuk – jól felkészültek, és akár naponta kétszer is tudnak rendelni a szúnyogriasztó készítményekből. Természetesen előfordul, hogy a hiánylistán szerepel egy-egy szúnyogriasztó készítmény, azonban ebben az esetben ajánlanak másfajta, ám szintén hatékony krémet.

Szerencsére széles a paletta, így többféle csípés előtti és utáni krém, illetve spray áll a rendelkezésükre. Az általunk megkérdezett gyógyszertárak egyetértenek abban, hogy tavalyhoz képest sokkal többen keresik ezen termékeket, és van, ahol ebből adnak el a legtöbbet.

Az árvíz, a belvíz és az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt rengetek vérszívó lepte el a kerteket, teraszokat. A rovarok okozta csípés nyoma, mint az egyik patika név nélkül nyilatkozó munkatársától hallhattuk, minden eddiginél látványosabb, ugyanis a új, veszélyesebbfajta szúnyogok nagyobb csípésnyomot és akár sebet is hagynak az ember testén. A védekezésre tehát szükség van a csípés előtt, illetve után is.

– T. Vi. –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!