HAON Sziréna

2010.10.06. 16:23

Íme a legújabb premierfilmek!

<p>A Méz, a Mindszenty - A fehér vértanú, a Mission London, Az őrzök legendája, a Pina Bausch: Álomtánc, a Vissza Afrikába és a 22 lövés című filmek várják s mozirajongókat.</p>

Méz

(Bal/Honey)

 

Színes, feliratos, török filmdráma, 103 perc, 2010
BA
Dolby Digital

rendező: Semih Kaplanoglu
forgatókönyvíró
: Semih Kaplanoglu, Orçun Köksal
operatőr
: Baris Ozbicer
producer
: Semih Kaplanoglu
vágó
: Ayhan Ergürsel, Suzan Hande Güneri, Semih Kaplanoglu
szereplő(k):
Bora Altas (Yusuf), Erdal Besikçioglu (Yakup), Tülin Özen (Zehra), Alev Uçarer, Ayse Altay

Bemutató dátuma: 2010. október 7. (Forgalmazó: Cirko Film)

Yusuf első osztályos egy kis török faluban. Alig beszél, de a tekintete sok mindent elárul. Nehezen megy neki az olvasás, pedig szeretné kiérdemelni az elismerést. Nagyon ragaszkodik az apjához: legnagyobb örömét abban leli, ha segíthet neki a méhészkedésben. Mikor apja hosszabb felderítőútra indul, Yusuf úgy érzi, teljesen egyedül maradt.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!


Mindszenty - A fehér vértanú

 

Színes, magyar dokumentumfilm, 138 perc, 2010.
12+

rendező: Koltay Gábor
zeneszerző
: Koltay Gergely, Szűts István
operatőr
: Mezei Attila
producer
: Somlai Zsuzsanna
gyártásvezető
: Somlai Zsuzsanna
vágó
: Mezei Attila
szereplő:
Sipos Imre

Bemutató dátuma: 2010. október 7. (Forgalmazó: Korona Film)

Koltay Gábor legújabb alkotása fikciós elemekkel gazdagon átszőtt dokumentumfilm, amely a történelmi környezetbe illesztve sokoldalúan bemutat egy megalkuvás nélküli, hittel folytatott küzdelmes életutat. A film főszereplője Sipos Imre - a Pesti Magyar Színház színész-rendezője - végigjárja a bíboros életének legfontosabb helyszíneit, gyűjti az adatokat, élményeket, hogy aztán a szellemi mozaikkockák összerakásával válaszolni tudjon a kérdésre: Ki is hát Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, az utolsó hercegprímás?


Mission London

(Misiya London / Mission London)

 

Színes, bolgár-angol-magyar-macedón-svéd vígjáték, 107 perc, 2010.
16+

rendező: Dimitar Mitovski
forgatókönyvíró
: Dimitar Mitovski, Delyana Maneva, Alek Popov
operatőr
: Nenad Boroevich
producer
: Dimitar Mitovski, Ivan Doykov
vágó
: Marko Glusac
szereplő(k):
Julian Vergov (Varadin Dimitrov), Ana Papadopulu (Katya), Ralph Brown (Collway detektív), Alan Ford (Sibling), Tomas Arana (Munroe), Georgi Staykov (Chavo), Nick Nevern (testőr), Rosemary Leach (Miss Cunningham), Velizar Binev (Kamal), Jonathan Ryland (Dale Rutherford)

Bemutató dátuma: 2010. október 7. (Forgalmazó: Mozinet)

Fergeteges politikai filmszatíra Alek Popov Londoni küldetés című nagysikerű regénye nyomán. A groteszk vígjáték főszereplője a bolgár kormány új londoni nagykövete, aki érkezése után meglepő helyzetekbe keveredik. Az első megbízatása, egy nagyszabású koncert szervezése a királyi család részvételével, hihetetlen megpróbáltatásnak bizonyul, nagy állóképességet és találékonyságot igényel. A mindenütt korrupcióba és svindlikbe botló hivatalnok jobb híján egy hasonmásokból álló királyi családot igyekszik verbuválni, amihez castingot szervez, segítséget pedig egy pornófilmeket gyártó cégtől kap. A nagykövet számára a feladat lassan kaotikus rémálommá válik.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Az őrzök legendája

(Legend of the Guardians: The Owls of Ga Hoole)

 

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál animációs film, 100 perc, 2010.
12+

rendező: Zack Snyder
forgatókönyvíró
: John Orloff, Emil Stern
zeneszerző
: David Hirschfelder
producer
: Zareh Nalbandian
szereplő(k):
Jim Sturgess (Soren eredeti hangja), Jay Lagaia (Dereng eredeti hangja), Geoffrey Rush (Ezylryb eredeti hangja), Emily Barclay (Gülfi eredeti hangja), Hugo Weaving (Noctus eredeti hangja), Ryan Kwanten (Kludd eredeti hangja), Emilie de Ravin (Eglantine eredeti hangja), Helen Mirren (Nyra eredeti hangja), Sam Neill (Metalbeak eredeti hangja), David Wenham (Digger eredeti hangja), Richard Roxburgh (Boron eredeti hangja), Miriam Margolyes (Mrs. Plithiver eredeti hangja), David Field (Jutt eredeti hangja)
szinkronhang
: Előd Álmos (Soren magyar hangja), Faragó András (Dereng magyar hangja), Borbiczki Ferenc (Ezylryb magyar hangja), Molnár Ilona (Gülfi magyar hangja)

Bemutató dátuma: 2010. október 7. (Forgalmazó: Intercom)

Talán léteznek bölcs és bátor baglyok, akiknek egyetlen feladata van a világon: a többi bagoly védelmezése. Megvigasztalják a szomorút, meggyógyítják a beteget, elűzik a gonoszt és óvják a baglyok királyságát.

Sorent, a bagolyfiókát testvérével együtt elrabolja egy lázadó bagolyraj: ők tisztábbnak, különlegesebbnek állítják magukat a többi fajtársuknál. A fióka mindig is imádta a meséket, apjától sokat hallott a védelmező baglyok legendájáról. Ebből a történetből merít erőt akkor is, amikor megszökik, és barátaival együtt hosszú, kalandos útra indul, hogy megtalálja a védelmező baglyok csodálatos fáját: ha sikerül, velük együtt fog visszatérni, és legyőzi ellenségeit.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Pina Bausch: Álomtánc

(Tanzträume/Dancing Dreams)

 

Színes, feliratos, német dokumentumfilm, 92 perc, 2010.
BA
Dolby Digital

rendező: Anne Linsel, Rainer Hoffmann
forgatókönyvíró
: Anne Linsel
operatőr
: Rainer Hoffmann
producer
: Gerd Haag, Anahita Nazemi, Sabine Rollberg
vágó
: Mike Schlömer
szereplő
: Pina Bausch

Bemutató dátuma: 2010. október 7. (Forgalmazó: Cirko Film)

A film 40 tizennégy-tizenhat éves diák egy éves munkáját mutatja be, mellyel színpadra akarják állítani Pina Bausch egyik legendás előadását. Láthatjuk, hogy a próbák alatt szerzett tapasztalatok, miként változtatják meg a tizenévesek gondolkodását a körülöttük lévő világról, önmagukról. Hogyan küzdenek meg saját testükkel, a számukra még ismeretlen helyzetekkel, hogyan nőnek fel a feladathoz, s vállnak egyre magabiztosabbá és nyitottabbá.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Vissza Afrikába

(Back to Africa)

 

Színes, feliratos, osztrák-német dokumentumfilm, 97 perc, 2008.
12+

rendező: Othmar Schmiderer
forgatókönyvíró
: Othmar Schmiderer
operatőr
: Hermann Dunzendorfer, Moritz Gieselmann, Othmar Schmiderer
producer
: Kurt Langbein
vágó
: Sarah Levine, Peter Przygodda
szereplő
: Makaya Dimbelolo, Ebraima Tata Dindin, Georges Momboye, Dickson Oppong, Mingue Diagne Sonko

Bemutató dátuma: 2010. október 7. (Forgalmazó: Anjou Lafayette)

Az osztrák rendező öt sikeres afrikai zene- és táncművész nyomába eredt kamerájával, és egy éven keresztül követte életüket. A ghánai, gambiai és kongói falvakból származó művészek az Afrika! Afrika! nevű formációval turnéznak szerte Európában, de eltéphetetlen gyökerekkel kötődnek hazájukhoz és családjukhoz. Schmiderer szeretettel láttatja hőseit, akik elragadó őszinteséggel mesélnek magukról, művészetükről és arról, hogy mit jelent számukra afrikainak lenni. Az interjúkat a táncjelenetek és az autentikus zenére vágott színpompás életképek kötik össze. Az ezekből áradó erő és életöröm viszi előre a filmet, elfeledtetve a nézővel azt a hiányosságot, hogy a másfél órás filmnek nincs dramaturgiai íve, csupán az egyéves időkeret fogja össze a cselekményt.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



22 lövés

(L immortel/22 Bullets)

 

Színes, feliratos, francia krimi, 115 perc, 2010.
BA

rendező: Richard Berry
forgatókönyvíró
: Richard Berry, Mathieu Delaporte, Alexandre de La Patelliere
zeneszerző
: Klaus Badelt
operatőr
: Thomas Hardmeier
producer
: Luc Besson, Pierre-Ange Le Pogam
szereplő(k):
Jean Reno (Charly Mattei), Gabriella Wright (Yasmina Telaa), Richard Berry (Aurelio Rampoli), Kad Merad (Tony Zacchia), Marina Fois (Marie Goldman), Jean-Pierre Darroussin (Martin Beaudinard)

Bemutató dátuma: 2010. október 7. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Marseille. Maffia. Revans. Az elmúlt három évben már visszavonultan, békésen él a hírhedt gengszter, Charly Mattei (Jean Reno). Végleg feladta törvényen kívüli életét, mindene a családja, felesége és két gyermeke, nekik szenteli életét.

Azonban egy hideg téli reggelen minden megváltozik. Szörnyű mészárlás vár rá, hagyják meghalni Marseille régi kikötőjének parkolóházában, 22 golyóval a testében. Esélye az életre nulla, de ő mégis kitart, túléli. Halhatatlan. És hogy ezután mi következik? És mindehhez mi köze régi gyerekkori barátjának?

A filmet a marseille-i maffia világának egy 1977-es igaz története inspirálta.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



// <![CDATA[

// <![CDATA[

// <![CDATA[

// <![CDATA[

// <![CDATA[

// <![CDATA[

// <![CDATA[

// <![CDATA[

</script>

// ]]>

// ]]>

// ]]>

// ]]>

// ]]>

// ]]>

// ]]>

// ]]>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!