HAON Sziréna

2011.04.10. 15:34

Kiválóra értékelték a Körösszakáliak munkáját

<p>Körösszakál - Évszázadokon keresztül küzdött a Sebes Körös közelsége miatt kialakult veszélyekkel Körösszakál lakossága.</p>

Ahhoz, hogy a község lakóit ne érje váratlanul a veszély (ami szerencsére az utóbbi években nem fordult elő), fel kell készülni a bel- és árvízi védekezésre. Ezeket a feladatokat gyakorolták pénteken a településen szakemberek felügyelete és irányítása mellett.

 

Az egésznapos gyakorlat riasztással kezdődött

 

A helyi polgári védelem tagjai számára az egész napos gyakorlat riasztással kezdődött, majd elméleti előadások, elsősegélynyújtás következett. A gyakorlati képzés helye a Sebes-Körös árvízi töltése volt, ahol nyúlgát építésében, buzgár elfogásában, valamint a hullámverés elleni védelemben szereztek tapasztalatot Vécsey Tibor szakaszmérnök vezényletével.
A látottakat Lázár Miklós tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetőhelyettese kiválóra értékelte. HBN–VMJ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!