HAON Sziréna

2011.06.10. 10:46

Gyár kétmilliárdból Berettyóújfaluban

<p>Berettyóújfalu - Közvetlenül 100-150 munkahelyet teremt majd a berettyóújfalui gyár.</p>

A gyár saját fejlesztésű, hazai gyártású, magyar terméket állít elő, miközben több száz család sorsán könnyít egy hátrányos helyzetű kistérségben – ez indokolta, hogy az Európai Unió 792 millió forinttal támogassa a Mezei-Vill Kft. közel kétmilliárd forintból megvalósuló LED-lámpagyárának építését Berettyóújfaluban. Mezei József, a társaság ügyvezetője a Naplónak elmondta, hogy az általuk kifejlesztett LED-lámpák 50-60 százalékos energia-megtakarítást eredményeznek a közterületeken, tehát például az önkormányzatoknak elemi érdeke fűződhet ahhoz, hogy ilyenre cseréljék az utcáikon, tereiken a világítótesteket.

 

A tervek szerint 180 ember dolgozik majd a gyár falai között

 

 

Látványterv

 

A cégvezető elárulta, hogy a LED-lámpából 660 darabot manufakturális módszerekkel már előállítottak, és ezeket június 15-én kezdik felszerelni egy településen. – A volt gyermekváros területén épülő gyárban műszakonként 60 ember dolgozik majd, reményeink szerint három műszakban, ami 180 alkalmazottat jelent. És akkor még nem beszéltünk a beszállítókról és más partnerekről, velük együtt félezer embernek is munkát adhatunk – osztotta meg velünk várakozásait Mezei József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!