HAON Sziréna

2011.06.19. 22:40

Naplemente szafari a hortobágyi pusztán

<p>Hajdú-Bihar - Ezt jól kitalálták - mondhatnánk arra, ahogyan a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tartalommal megtöltötte a Múzeumok éjszakáját. Idén először kapcsolódtak az országos rendezvénysorozathoz, de máris olyan kuriózumokkal rukkoltak elő, mint az "egy éjszaka a vadak között" elnevezésű program.</p>

Ennek keretében bárki megismerhette a hortobágyi pusztaszafarit. Ezen az éjszakán egy exkluzív naplemente szafari csalogatta a kalandra vágyókat, akik előtt még a naiv Piroska és a farkas meséje is megelevenedett.

 

A hortobágyi programok mellett más rendezvények is voltak

A MODEM ezúttal is hozta magát, sok egyéb mellett máshol nem látható tárlatokat kínált több mint háromezer négyzetméteren. A Múzeumok éjszakáján bemutatkoztak látványrestaurátorok, a Baltazár Dezső téren pedig ezúttal is meggyújtották a Szent Iván-éji máglyát. Idén sem maradhattak el a családi programok, mint például a múzeumi játszótér, a belső kertben pedig egymást érték a különböző koncertek. A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban a látogatók elmélyülhettek a cseh gasztronómia és kultúra rejtelmeiben. A vendégeket egyebek mellett cseh gasztronómiai bemutató, cseh zene és tánc, sőt cseh sörtörténeti kiállítás is várta. A látványraktárban múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartottak, este nyolctól pedig a dumaszínházasokra irányult a figyelem. Ja, és nehogy elfelejtsük: késő este a Fekete Ökör Baráti Kör tagjai együtt mutatták be A Hrabal-galaxis pillanatképei című kiállításukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!