HAON Sziréna

2011.07.25. 18:09

A Napló hűséges olvasója 101 éves lett

Debrecen - Minden napomat azzal kezdem, hogy elolvasom a Naplót - kezdte Bencze Ferenc, aki vasárnap ünnepelte 101. születésnapját.

Debrecen - Minden napomat azzal kezdem, hogy elolvasom a Naplót - kezdte Bencze Ferenc, aki vasárnap ünnepelte 101. születésnapját. A Nyíregyházi Állami Tanítóképzőn végeztem, de életem legszebb évei Debrecenhez kötődnek. A Tanítóképző Gyakorló Általános Iskolájának tanára voltam, a mai napig szívesen gondolok vissza az ott eltöltött időre. Legfőbbképp, hogy mennyi fiatal tanító képzésében vettem részt, és, hogy Debrecen vezető embereinek gyermekeit is neveltem – emlékezett.

A hosszú élet titka

Már a harmadik szívritmusszavályozót hordom a mellkasomban, de nem panaszkodom. A főiskolai osztályunkba negyvenen jártunk, mostanra csak én maradtam. A többiek Isten országában vannak – fogalmazott a nyugalmazott tanító. Kérdésünkre, hogy mi a hosszú élet titka, felesége – akivel 60 éve élnek boldog házasságban – nevetve azt felelte, fontos a sok pihenés. Feri bácsi viszont úgy vélekedik, meg kell tartani azokat a rendelkezéseket, amiket Isten kijelölt számunkra. Ha szerencséje lesz, egy darabig még ismerőseivel lehet ő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!