HAON Sziréna

2011.07.16. 09:37

Ez történt pénteken Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt a hét utolsó munkanapján Debrecenben és megyénk többi településén.

Hajdú-Bihar - Nézze meg mi minden történt a hét utolsó munkanapján Debrecenben és megyénk többi településén.

Hajdúszoboszló -„Nagyüzem” a hajdúszoboszlói strandon – pénteken is fülledt meleg.

Hajdúszoboszló - Az utcán felállított digitális hőmérő szerint 40 Celsius fok volt a napon. Milyen rossz is annak, akinek hosszú ideig kell a szabadban tartózkodnia - futott át agyamon. Valószínűleg csak engem foglalkoztattak ilyen gondolatok, a nyaralók ugyanis kényelmesen sétálgattak az éttermekkel, és üzletek garmadával kirakott utcán - mit sem törődve a kánikulával.

Debrecen (MTI) -A Debreceni Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság munkatársai motoros kaszával irtják a parlagfüvet Debrecen belvárosában, egy üres telken.

Téglás - Új, energiatakarékos, a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalú villamos energia beruházás átadására került sor 2011. július 8-án a téglási HAJDU Ipari Centrumban.

Polgár (MTI) - Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át az amerikai Jabil Circuit raktározó és könnyűipari műszergyártó üzemcsarnokát pénteken Polgáron, a város ipari parkjában. Az üzemmel a cég tiszaújvárosi és ukrajnai gyárait fogják kiszolgálni.

"Ma reggel, pénteken 8 órakor a 25Y-os busszal utaztam, ahol nem működött a légkondicionáló berendezés. Amikor ezt szóvá tettem - több utastársammal együtt - a sofőr azt válaszolta, hogy csak 10 óra után szabad bekapcsolnia. A buszon tömeg volt, és legalább 50 fok" -írta olvasónk.

Budapest, 2011. július 15., péntek (MTI) - Hajdúszoboszlón tartja szeptember 7-től 9-ig az őszi parlamenti ülésszak előtti, kihelyezett, "évadnyitó" frakcióülését a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja - tudta meg az MTI pénteken.

Hajdú-Bihar - 2001. május 16-án rögzítette együttműködési szándékát a két ország rendészeti szerve, azzal kapcsolatosan, hogy nyaranta közös szolgálatellátásra kerül sor a két ország területén, a turisztikai idényben.

Nekünk Mohács kell – jutott eszembe Ady Endre verse az m1 televízió reggeli adását nézve. Szó volt benne az uniós tagállamok mélyülő pénzügyi válságáról, a svájci frank tovább erősödéséről, a szlovák nyelvtörvényről és a pontvadászat újra indulásáról a magyar NB I-ben. Égerházi Péter jegyzete

Pénteken este végre eldördül a startpisztoly és kezdetét veszi az első osztályú magyar labdarúgó-bajnokság 2011/2012-es idénye. Már annak, aki várja... Mi, gyógyíthatatlan futballbolondok újra meg újra elcsábulunk és bámuljuk azt, amit hazánkban előadnak nekünk labdarúgás címén. De félre a fanyalgást! Tamás Nándor jegyzete

Csökmő – (HBN- B. Kiss Andrea) Titokzatos pillanatokban volt része egy csoport embernek július 6-án délelőtt a templom udvarán. Jelen volt Varga József polgármester, Tóth Ferenc alpolgármester, Kovács József, Csökmő legidősebb férfi lakosa, Kiss István lelkész és felesége Kiss Ibolya, Tóth Katalin könyvtáros, a templom felújítását végző munkások, és e cikk írója.

Debrecen -Megváltozik pár óra a 23Y-os autóbusz közlekedési rendje, nézze meg pontosan mely megállókat érinti a változtatás.

Debrecen - Nemrégiben a Gyermekétkeztetési Alapítvány osztott ki segély csomagokat a városban élő 100 leginkább rászoruló családnak, de mi a helyzet a többivel, és a rendszeres nyári étkeztetéssel? Erre kértünk választ dr. Csanády Edittől, a szociális osztály vezetőjétől.

Debrecen - A Katonasuli programban résztvevő iskolák néhány tanulója vehetett részt azon a túlélőtáboron amelyet a Debrecen melletti Vekeri tónál rendeztek.

Hajdúdorog - Az Agrosector Kft.,mezőgazdasághoz tartozó anyagok, eszközök forgalmazásával és értékesítésével foglalkozik, új telephelyet és raktárépületet valósított meg Hajdúdorogon.

Álmosd - Elkezdődött a nagyobb részt uniós forrásból finanszírozott szennyvízcsatornázási beruházás Álmosdon, mely keretében szennyvíz-tisztító telepet is létrehoznak – értesültünk. Az építési munkálatok májusban megkezdődtek, a kivitelezés – a tervezett időpontra – október végére befejeződhet.

Debrecen - A pályakezdő munkavállalók csaknem fele tart attól, hogy a közeljövőben elveszíti az állását. Ugyanakkor a pályájuk elején lévők többsége nem szánta el magát munkaerő-piaci pozíciójának megerősítésére: héttizedük nem tervezi, hogy mostanában továbbképzésre, tanfolyamra menjen, háromnegyedük nem kíván az elkövetkezendő években átképzésre jelentkezni vagy új szakmát tanulni.

Debrecen - Semmi gond nem volt a terhességemmel, de szüléskor Tamás nyakára tekeredett a köldökzsinór, ezért oxigénhiányos állapot lépett fel, ami sértette a mozgatóideget is - kezdte történetüket Kulcsár Jánosné, az édesanya.

Debrecen, 2011. július 15., péntek (MTI) - Nagy kiterjedésben ég az avar, és körbálák is lángra kaptak péntek délután Nádudvar-Mihályfalva közelében; az oltáson mintegy negyven tűzoltó dolgozik - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem ügyelete az MTI-vel.

Nádudvar - A településen májusban kezdték meg a belterületi vízrendezést. Két nyertes pályázat segítségével a Pacsirta, Mester és Ady Endre utcákon, valamint a Petőfi, Hámán, Ságvári, Maros és Nyíl utcákon építenek új árkokat vagy korszerűsítik a meglévőket (a településen az elmúlt években többször kellett elrendelni belvízvédelmi készültséget).

Hajdúszoboszló - A legszebb magyar várak térhatású képeiből nyílt kiállítás pénteken a hajdúszoboszlói Mátyás Király Gyógyszállodában.

Hajdú-Bihar - Folytatják a horgászvizek halasítását: a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség 4 tonna méretes pontyot vásárolt és kedden tervezik a halak telepítését a látóképi és fancsikai tavakba, valamint a Keleti-főcsatornába.

Debrecen - A meleg időjárására tekintettel csütörtöktől 11 nagyobb vasútállomáson, továbbá az étkezőkocsikban ingyenes víz biztosított az utasoknak a MÁV Zrt. – tájékoztatott a vasúttársaság.

Debrecen - A debreceni állatkertben is gondot okoz a nyári hőség.

Debrecen - Egyáltalán nem mindegy, hogy mit csinálunk ebben a melegben.

Debrecen - A Múltidéző mesterségek című kiállítássorozatban péntektől Tóth Sándor szíjgyártó mester alkotásai láthatóak a Tímárházban. A tárlatot szeptember 9-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Debrecen - Legutóbb portréfilmet láthatott a közönség a debreceni társulat tagjaitól.

Debrecen - A Sugalló zenekar és a Csángó Orchestra Band lépett fel a Hal közben a Debreceni Nyár programjai közt megrendezett Folkpéntek sorozat utolsó esjtén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!