HAON Sziréna

2011.07.31. 20:11

Jegyzet: Nehéz az iskolatáska

Az elmúlt néhány napban a helyi nagy és még nagyobb áruházak három akciós újsággal örvendeztették meg a környékünket, melyekben tanszerek tömegét ajánlják figyelmünkbe. <strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>

Az elmúlt néhány napban a helyi nagy és még nagyobb áruházak három akciós újsággal örvendeztették meg a környékünket, melyekben tanszerek tömegét ajánlják figyelmünkbe. Szőke Tímea jegyzete Belegondolva, nem fenékig tejfel a szünidőt élvező gyerekeknek: alig vannak túl a vakáció közepén, máris a közelgő tanévre emlékeztetik őket, illetve innentől kezdve szeptemberig folyamatosan ezt teszik majd.

Nem fenékig tejfel a szülőknek sem, akik épphogy kiszorították a nyaralás és a táborozás költségeit (vagy ki sem szorították, hiába igyekeztek), máris számolgathatják, mire mennyit, hol a legolcsóbb, és közben figyelembe kell venniük, hogy kellően hercegnős vagy autós legyen a cucc, mert a csemete nem visz ám magával akármit az osztálytársak közé...

Mint egy nagy rally minden évben; versenyfutás a szükséges holmik beszerzéséért, mielőtt elfogyna a rendelkezésre álló keret. Vadászat az akciós árukra, lavírozás a szükségletek (muszáj iskolatáskát venni, mert a tavalyi szétszakadt) és a vágyak között (a gyerek jó érzékkel fogja a legdrágábbat, mint legszebbet kiválasztani).

Az oktatáspolitika vezetői vigyáznak a kicsikre: az alsósok egy napra maximum 3 kilónyi könyvet cipelhetnek magukkal. A szülői tehervállalásra nincs korlát, annyit visznek, amennyit a pénztárcájuk meg az idegeik elbírnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!