HAON Sziréna

2011.07.24. 12:31

Nézőpont: Amy

Nem volt elég az oslói csaknem száz, még egy nagyot suhintott a kasza. Szégyen és való, Ludwig Hernya jóformán csak a Rehab című dalát ismerte Amy Winehouse-nak, mégis orrba vágta a fiatal énekesnő halálhíre. <strong>Fábián György jegyzete.</strong>

Nem volt elég az oslói csaknem száz, még egy nagyot suhintott a kasza. Szégyen és való, Ludwig Hernya jóformán csak a Rehab című dalát ismerte Amy Winehouse-nak, mégis orrba vágta a fiatal énekesnő halálhíre. Fábián György jegyzete. Hála a sajtónak, előbb hallott a botrányairól, mint zenéjéről, s Amy előbb ragadta meg Ludwig Hernyát fekete kazalhajával és szeme sarkantyújával, mint hangjával. De leginkább az esendő tehetség rokonszenvével, a bukott zseniével, aki mindenkori és múlhatatlan, tűnődött el Ludwig Hernya, bár nem eltűnődni volna jó, hanem eltűnni innen. Úgynevezett normális emberek most azt mondják, úgy kell az iszákos, narkós libának, oda került, ahová való – pedig ők azok, akik sosem tesznek meg eleget, hogy e földön egy kicsit otthonabbul érezze magát a jobb sorsra érdemes talentum.

Amy, ez a gané világ nem nekünk való, vélte Ludwig Hernya, aki hosszú ideje együtt érzett azokkal, akik a földön járni kényszerülvén megbotlanak óriás szárnyaikban – ahhoz viszont, hogy mindkét lábbal a züllés útjára lépjen, ahhoz gyáva féreg volt, saját hernyó, önmagát szétrágó lárva. Amynek az idei Szigetre tervezett fellépését korábban lemondták, most meg már végképp nem jön, a Szigetre amúgy Ludwig Hernya sem megy, ő, mint tudjuk, a Senki szigetére tart, hazafelé, és oda sem önként, hanem viszik, a hullámok, Amyvel pedig majd találkoznak az égi rehabon.

Fábián György

 

INFO

További írások a szerző blogján: http://ludwighernya.wordpress.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!