HAON Sziréna

2011.08.19. 12:58

A határok megszüntetése a cél a találkozón Debrecenben

Debrecen - Debrecenben rendezték meg a Bihari-Hajdú-Bihari írók és költők találkozóját, aminek a Latinovits kávézó adott otthont. A hét órahosszas rendezvényre közel száz irodalombarát látogatott el.<strong> Bene Viktória tudósítása.</strong>

Debrecen - Debrecenben rendezték meg a Bihari-Hajdú-Bihari írók és költők találkozóját, aminek a Latinovits kávézó adott otthont. A hét órahosszas rendezvényre közel száz irodalombarát látogatott el. Bene Viktória tudósítása.

A találkozó bemutatkozási lehetőséget adott az amatőr és a profi íróknak egyaránt. A költők és írók felolvashatták műveiket, utána, pedig kötetlen beszélgetés alakult ki a szerzők és a hallgatóság között. Mindemellett könyvbemutatók, és irodalmi lapok ismertetése színesítette az eseményt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a megjelent szerzők műveiből egy antológiát jelentetnek meg, aminek a szerkesztését már a helyszínen megkezdték.

 

A díszvendégek Dusa Lajos és Papp Für János a Magyar Írószövetség tagjai voltak.

 

- Az egyik célom, hogy Nagyvárad és Debrecen között megszűnjenek a határok kulturálisan és irodalmilag. A másik pedig az, hogy különböző irodalmi köröket összehozzak és ezáltal egymás programjait megismerjék és segítsék – mondta el Bencze Attila, az irodalmi délután főszervezője.

 

A következő találkozót egy hét múlva Nyíregyházán rendezik meg, ahova minden irodalomkedvelőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Bene Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!