HAON Sziréna

2011.08.19. 07:10

Ez történt csütörtökön Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen események történtek csütörtökön megyénk településein!

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen események történtek csütörtökön megyénk településein!Teljes élet

Majd’ minden kínnal együtt „teljes életet” tudunk élni, hála az orvostudománynak.

Mi nem luxushajón ülünk, s nem a szövettel burkolt napozóágyról nézzük, miként  süllyed/emelkedik az ár. Mi benn vagyunk a vízben, de taposva kiemeljük a fejünket, hogy halljuk, mint mond Orbán Viktor. Különben, mit is mondhatna? Szabó Katalin jegyzete

Hajdú-Bihar - Nézze meg portálunkon milyen idő várható Hajdú-Bihar megyében az elkövetkező napokban!

Budapest, Debrecen - A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos, alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Budapest Keleti, a Budapest Déli és a Budapest Nyugati állomásokra, az augusztus 20-án megrendezésre kerülő Szent Jobb körmenetre, a Szentmisére valamint a tűzijátékra utazók részére.

Debrecen/ Budapest - A debreceni edzőteremből útnak indult Tánczos Tamás már nem csupán egy „amerikul” éneklő izompacsirta, hanem egy huszonnégy részesre tervezett websorozat főszereplője is.

Budapest (MTI) - A két százszázalékos csapat közül a Debrecen a Pápa, a Győr pedig a tavaly ezüstérmes Paks vendége lesz a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában.

Labdarúgás - Szent István napi ünnepi szabadtéri kispályás labdarúgó tornát rendeznek Hajdúszoboszlón augusztus 20-án, szombaton 8 órától a Thököly Imre Kéttannyelvű Általános Iskola sportudvarán (Kölcsey u. 2/4.).

Kézilabda - Kazahsztán Debrecenben edzőtáborozó válogatottjával méri össze erejét a Nyíradonyi VVTK női kézilabdacsapata pénteken 18 órakor a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban.

Rali - Ötödik alkalommal rendeztek Létavértesen autós ügyességi versenyt és ralishow-t az elmúlt hét végén. A kitűnő időjárásnak köszönhetően semmilyen külső körülmény nem nehezítette az indulók dolgát az eseményen.

Debrecen - Felújítás és bővítés alatt a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium. A Tiszántúli Református Egyházkerület európai uniós pályázaton, több mint 300 millió forintot nyert el a renováláshoz, a fennmaradó tíz százalékot az oktatási intézménnyel közösen biztosította.csapatai kivel és mikor játszanak a hétvégén!

Debrecen - A Hajdúkerület és Hajdú vármegye kollektív jelképeiből nyílik fotómásolat kiállítás augusztus 19-én, pénteken féltizenkettőkor a Megyeházán, a Bocskai terem előtti kiállítótérben.

Debrecen - Nézze meg milyen események történtek a karneváli hét első négy napján!

Nézze meg milyen programokkal várja Debrecen az érdeklődőket a Virágkarnevál előtti napon!

Debrecen - A virágkarnevál miatt a feje tetejére áll a város: a központot a sok lezárt utca miatt szombaton értelmetlen autóval megközelíteni, míg az ünnepi menet útvonalán – így a Bethlen utcán és az Egyetem sugárúton is – már péntek reggeltől tilos a parkolás. A tiltást érdemes megszívlelni, hiszen a szabálytalanul megálló járműveket elszállítják.

Hosszúpályi - Tegnap délben egy hosszúpályi fiatalember tett bejelentést, hogy az Ady Endre utcán kerékpározott, amikor elé állt két személy az utcán - általa látásból ismert fiatal lány és fiú – és tőle pénzt követeltek, valamint megveréssel fenyegették, aminek hatására átadott részükre a pénztárcájából 100 forintot.

Hajdúhadház - Megnyílt „A szív hangjai a festészet nyelvén” című kiállítás a Földi János könyvtárban.

Körösszakál - Egy közhasznú egyesület támogatásával 15 cigány származású fiatal térítésmentesen vehetett részt Kisvárdán egy táborban, Bozsányi Tibor közreműködésével.

Debrecen - A kereskedelmi kapcsolatok megerősítése céljából Magyar-ukrán üzletember találkozót tartottak csütörtökön, a Debreceni Egyetem Agrár-és Gazdálkodástudományi Centrumában.

Polgár, Tetétlen -  Az aratás befejezésének ünneplése nem népszokás volt, hanem politikai akarat. Szent István neve, mint legfontosabb királyi jelvény, de Magyarországon egyedi - különleges jelentőséggel bírt. Királyunk névünnepe 1949 óta az Alkotmány és az Új Kenyér Ünnepe is - ismertette Mátrai-Nagy Andrea, etnográfus.

Labdarúgás - Nem akármilyen időpontban veszi kezdetét a megyei első és másodosztályú küzdelemsorozat, hiszen e hét végén, a magyar államalapítás ünnepe idején indul útjára a labda.

Hajdúböszörmény - Szeptemberben elkezdődhet a hajdúböszörményi egészségügyi központ 854 millió forintos korszerűsítése (az összegből 729 millió uniós pénz).

Hortobágy, Püspökladány - A tradíció kedvelői jól járnak augusztus 20-án Hortobággyal: már hagyománnyá vált, hogy nyár elején és végén vásárt tartunk.

Balmazújváros, Püspökladány - Szombaton délelőtt lágyabb dallamokat élvezhetnek az Újvárosba látogatók hetven tagú gyermek fúvószenekar által, délután viszont bekeményítenek a IV. Szent István Napi Rockfesztivál fellépői - tudtuk meg Derzsi Bálint főszervezőtől.

Hajdúsámsonba, a Haladás utcába érkezve már várták újságíróinkat a környékbeliek, akik egymás szavába vágva részletezték, hogy a „kutyás szomszéddal” milyen problémák merültek fel az évek során.

Hajdúböszörmény - Állatbarátok fotózták le házi kedvenceiket, hogy bemutassák a városlakóknak, miért büszkék macskájukra, kutyájukra, s ez évben is egy gyékényen árultak a Pacsi Kutyamenhely Közhasznú Alapítvány számlájára gyűjtők.

Debrecen - Fokozott ellenőrzésre számíthatnak a szórakozóhelyek, vendéglátóegységek a cívis város egyik legfontosabb turisztikai eseményén, a Virágkarneválon.

Debrecen - Különleges lovagi tornát láthattak azok, akik csütörtök délután a Baltazár Dezső téren jártak.

A tavalyi virágkarnevál egyik legnépszerűbb újdonsága a Karneváli frizura-show volt.

Nézze meg, hogy mi minden történt a pipacs napon Debrecenben

Míg korábban a Virágkarneváli programokban csak a helyőrség zenekar augusztus 20-i fellépésével képviseltette magát a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja, addig idén már a virágos hét csütörtöki napján is találkozhattak az érdeklődők a katonákkal.

A kelet-európai videóművészetet bemutató kiállítás nyílt csütörtökön 18 órakor a MODEM III. emeleti kiállítótermében.

Debrecen, 2011. augusztus 18. - Szarmata kori sírhelyet tár fel két régész Debrecenben a Mikepércsi úton, a volt szovjet katonai repülőtér területén.

Debrecen - A Wyfarkas, a Kerozin és a Deák Blues Band lépett fel csütörtökön az Árpád-házi Zenei Napok Fesztiválján Debrecenben, a Kerekestelepi Strandfürdőben.

Debrecen – Egy füzetlapra írt üzenet figyelmezteti azokat a szülőket, akik a Vezér utca környékén nevelik fel gyermekeiket: „Itt a Vezér utcán molesztáltak egy 10 éves kislányt!!! Mindenkit kérek, figyeljen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!