HAON Sziréna

2011.08.24. 07:05

Ez történt kedden Hajdú-Bihar megyében

Hajdú-Bihar - Lemaradt a tegnapi hírekről, most megnézheti portálunkon újra a tegnapi nap híreit megyénkből!

Hajdú-Bihar - Lemaradt a tegnapi hírekről, most megnézheti portálunkon újra a tegnapi nap híreit megyénkből!

Fél éve úgy tűnt, a Líbiában (is) kitört forradalom egy-kettőre elsöpri Moammer Kadhafi hatalmát. A különc diktátort azonban nem olyan fából faragták, még a felkelőknek nyújtott NATO-támogatás mellett is hónapokig országa vezetője tudott maradni. Eddig. Ma már a „hogyan tovább Kadhafi után?” az egyik fő téma a lapok címoldalain.

Szőke Tímea jegyzete

 

A svájci frank őrült módon megugrott árfolyama napjainkra nem csupán a devizahitelből vásárolt lakások, hanem a finanszírozott autók tulajdonosait is nehéz helyzetbe hozta. Korábban sosem látott szintre emelkedett a hitelátvállalással kínált használt autók száma, amelyek átvételéért tulajdonosaik sok esetben fizetni is készek a vevőnek. (Ez már önmagában jelzi a helyzet abszurditását...) Petneházi Attila jegyzete

Ingyenes koncertet adott a szentegyházi 150 fős gyermekkórus hétfőn a hajdúböszörményi görög katolikus templomban.

Ezúton tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a Hunyadi János utca és a Péterfia utca kereszteződésben zajló 2-es villamos pályaépítési munkálatok - a meghirdetettekkel ellentétben - nem teszik lehetővé a villamos-közlekedés elindítását a Debrecen Plaza és az Egyetem között.

Debrecen - Ma Magyarországon a lakócélú ingatlanok nagyjából háromnegyede van biztosítva, ám a helyzet korántsem nevezhető megnyugtatónak – állítja az Union Biztosító.

Születésnapi bulinak indult, kis híján tömegverekedésig fajultak a dolgok Bagaméron, ahol rendőri bosszúról és túlkapásról beszélnek a bagaméri romák, a településen történt atrocitás kapcsán.Szerintük ugyanis a rendőri fellépés túlzottan brutális és indokolatlan mértékű volt a Kinizsi utcán, hiszen a beavatkozás során használt könnygáztól több gyermek is kórházba került.

Megvenné az ország leghíresebb képeit, Debrecen büszkeségét, a Munkácsy-trilógiát egy titokzatos amerikai befektető. A hírek szerint 9 milliárd forintot kínálna az alkotásokért.

A tervek szerint kedd reggelre helyreállt volna a villamosforgalom a Plaza és Nagyerdő között. Azonban még mindig villamospótló buszok járnak a teljes szakaszon.

Viszonylag korán, június közepén kezdődött az aratás megyénkben az őszi árpával, és augusztusra gyakorlatilag befejeződött a legnagyobb nyári munka.

Hajdúdorog Város Önkormányzata és a Görög Demeter Művelődési Ház  2011. augusztus 18-án tartotta az államalapításunk emlékére rendezett városi ünnepségét a Helytörténeti Gyűjtemény udvarán, a Déri Múzeum közreműködésével.

Debrecen  - Bűnmegelőzés és drogprevenció is szerepel abban az egyéves program sorozatban, amellyel a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete kíván segíteni a megye államilag ellátott gyermekeinek.

Hajdúböszörmény - A „Nők és férfiak egészségvédelmi hete” keretében a hagyományoknak megfelelően ismét szűrővizsgálatokat és egészségügyi tájékoztató előadásokat tartanak Hajdúböszörményben.

Budapest, Debrecen (MTI) - Évfordulók, érdekes számok sokasága hálózza be szeptember 1. és 4. között a 40. Debreceni Jazznapok programját, amelynek négy napja alatt 186 muzsikus lép fel a Kölcsey Központban, 4 helyszínen. A fesztivál fő vendége a játékstílusával és technikájával a fiatalok muzsikusokra világszerte nagy hatást gyakorló Chris Potter szaxofonművész lesz.

Debrecen - A tavalyi nagy sikerű világbajnokság után, idén augusztus 20-24. között ismét hőlégballonok lepik el a cívisváros légterét. A szervezők segítségével a HAON is felszállhatott az egyik ballonnal és megcsodálhattuk Debrecent madártávlatból. A kedd délután felszállást élőben közvetítjük!

Debrecen (MTI) - A debreceni közgyűlés e heti ülésén a háromtagú szocialista frakció is támogatni fogja a városvezetés által kötendő szerződést, amellyel új üzemeltetőhöz kerül a városi repülőtér - közölte Zsiros Zsolt, az MSZP helyi frakcióvezetője kedden.

Debrecen - Szeptember 15-re a csatornázási és helyreállítási munkák is véget érnek.

Debrecen - Az állami gondozott fiataloknak a társadalomba való könnyebb beilleszkedése és az önálló, tartalmas életre való nevelése a célja annak az egyéves programsorozatnak, amely szeptembertől indul útjára.

Debrecen - Kedden délben avatták fel Hegymegi Kiss Áron szobrát a Széchenyi kerti református templom előkertjében.

Debrecen - Ajánlattétel még nem történt, csak a tulajdonosi viszonyokat tárta fel a megbízott ügyvéd.

Debrecen - Kedden délután öt és hat óra között ismét elstartolnak a hőlégballonok, azonban - a szervezők legfrissebb közleménye szerint - nem Debrecen külvárosából, hanem Hajdúszoboszlóról. A Hajdú Online az előkészületeket és a felszállást élőben közvetíti a helyszínről!

Debrecen - Az utolsó szakaszba, a helyreállításhoz érkezett a csatornázási program.

Furta - A bihari település polgármestere, Krucsó Antal arról tájékoztatta portálunkat, hogy pénzhiány miatt sajnos semmilyen formában nem tud az önkormányzat iskolakezdési támogatást nyújtani. A nyár folyamán nem végeztek felújításokat az iskolában, ugyanis a tavalyi felújítás után még jó állapotban van az intézmény épülete. 

Debrecen - A párt elfogadja a fejlesztéseket, de nem feltétel nélkül.

Balmazújváros - Idén, augusztus 20-án a helyi és kistérségi zenekarokkal immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Szent István napi Ifjúsági és Rock Fesztivál Balmazújváros központjában, a Kastélykertben.

Debrecen - Az országos akcióhoz a Hajdú-Bihar megyében élők is csatlakozhatnak egy regisztrációval.

Debrecen - Válási szándéka miatt került akarata ellenére a pszichiátriára egy debreceni férfi, aki hét napot volt kénytelen ott eltölteni. Az ügyben történt jogtalanságok miatt mostanáig két hivatalos elmarasztaló határozat született – tudtuk meg az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány munkatársaitól.

Hajdúszoboszló - Tizenegyedik alkalommal rendezik meg augusztus 27-én, szombaton a hajdúszoboszlói repülőtéren az Aquapark futóversenyt, amelyre várják a jelentkezőket. 

Debrecen - A múzeumigazgató szerint a piac határozza meg az árat, az ügyvéd szerint reális a becslés.

Debrecen (MTI) - A református egyház tudományos szervezete, a Doktorok Kollégiuma Debrecenben tartja ez évi közgyűlését - tájékoztatta Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Doktorok Kollégiumának elnöke kedden az MTI-t.

Bagamér - A romák szerint értelmetlen volt a kommandós akció, ezért feljelentést tettek.

Bagamér - A romák szerint túlzottan brutálisan léptek fel a kommandósok.

Debrecen - Sokan már haza vihették, mások csak ezután vásárolhatják meg a könyveket.

Debrecen - A 2-es villamos pályaépítési munkálatok, ahhoz a szakaszhoz érkeztek, hogy szerdán üzemkezdettől (2011. augusztus 24.) a Debrecen Plaza és az Egyetem között ismét villamosok közlekednek. Az Egyetem felé a villamosok a Péterfia utcán az ideiglenes kialakított megállóhelyről indulnak - tájékoztatta portálunkat Csohány Andrea, a DKV Zrt. kommunikációs előadója.

Debrecen - Az országos tiszti főorvos III. fokú hőségriasztást rendelt el augusztus 24-én – szerdán – 0.00 órától augusztus 26-án – pénteken – éjfélig. Ez a fokozat abban az esetben érvényes, ha várhatóan legalább három egymást követő napra eléri a napi középhőmérséklet a 27 Celsius fokot - tájékoztatta a HAON-t Pál Csaba Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!