HAON Sziréna

2011.08.09. 11:02

Járókerettel kéregető hajléktalan bukdácsol a debreceni kereszteződésekben

Debrecen – Ugyebár több, mint egy éve tilos a koldulás Debrecenben – legalábbis a körúton belül, de még mindig borzolják a helyiek idegeit a különféle trükkökkel elénk álló kéregetők.

Debrecen – Ugyebár több, mint egy éve tilos a koldulás Debrecenben – legalábbis a körúton belül, de még mindig borzolják a helyiek idegeit a különféle trükkökkel elénk álló kéregetők.

Nemrég beszámoltunk már arról is, hogy a koldulás helyett átverést is szívesen alkalmaznak a trükközők, akik megpróbálják jóhiszeműségünket kihasználni miközben a piros lámpánál várakozunk. (http://www.haon.hu/debrecen/vigyazat-igy-probaljak-becsapni-a-debrecenieket-a-piros-lampanal/1736321 )

 

A nem új keletű a szánalomra építő kéregetést is naponta láthatjuk, amikor sántán, vakon, süketen próbálják kikönyörögni nehezen megkeresett pénzünket. Az ember még segít is az első, második és harmadik alakalommal, de mikor a sántát futni látja, vagy a vakot újságot olvasni, akkor odavész minden jó szándék.

 

De talán, még fogyatékkal sem kell élni ahhoz, hogy megszánjuk embertársunkat. Biztosan többen találkoztak már azzal az idős hölggyel, aki az állomás környékén „csak egy kiflit” szeretne kérni a pékség mellett álldogálva.

  • Amikor a Nagyállomáshoz költöztem az első napokban hazafelé tartva megállított egy idős hölgy és megkért, hogy vegyek neki egy kiflit, mert nagyon éhes. Siettem, ezért a kezébe nyomtam egy százast, hiszen abból már kitelik néhány – kezdte beszámolóját egy debreceni hölgy, amikor a koldusokról kérdeztük. – Néhány héttel később ismét találkoztam a kéregetővel, megint csak egy kiflit kért. Mivel volt időm, bementem a pékségbe és vettem neki. Ahogy az első alkalommal, most is megköszönte hálásan csillogó szemekkel, de másnap, mintha soha nem találkoztunk volna úgy kérte tőlem a kiflit. Ekkor már elgondolkodtam, hogy egyszerűen nem tehetem azt meg, hogy minden nap etessek egy plusz szájat – fejezte be történetét a hölgy.
  •  

     

    Sajnos éhes szájak mindig lesznek Debrecen utcáin, akár lehet koldulni, akár nem. De ami viszont már sokaknál kiüti a biztosítékot, az az autók között járókerttel bukdácsoló koldus.

     

     Nézze meg a videót!

     

  • Úgy tűnik, mintha bármelyik pillanatba az autó alá eshetne, és nem szívesen kerülnék kellemetlen helyzetbe azért, mert a mozgáskorlátozottsága ellenére az autók között biceg egy koldus – fejtette ki véleményét egy a kereszteződésben megforduló autós.
  •  

     

    HAON

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!