HAON Sziréna

2011.08.03. 09:35

Mit érdemes kezdeni a reálhozamunkkal?

Debrecen - A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépettek számára a nyugdíjpénztári reálhozamok és tagdíj-kiegészítések kifizetése kitűnő alkalom és lehetőség arra, hogy a jövőjükre gondolva, tudatos pénzügyi döntést hozva használják fel az átlagosan 80 ezer forint körüli összeget.

Debrecen - A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépettek számára a nyugdíjpénztári reálhozamok és tagdíj-kiegészítések kifizetése kitűnő alkalom és lehetőség arra, hogy a jövőjükre gondolva, tudatos pénzügyi döntést hozva használják fel az átlagosan 80 ezer forint körüli összeget. Az egyik legnagyobb hazai független pénzügyi tanácsadó cég, a Money & More szerint a visszautalt összegeket nem kell azonnal elkölteni, inkább nyugdíj-előtakarékossági programokon érdemes gondolkozni. A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszalépett pénztártagok elkezdhetik várni a postást, augusztus 31-ig legkésőbb ugyanis mindenkinek meg kell kapnia a reálhozamát, a számlaértesítőt pedig a kifizetést követő öt munkanapon belül.

 

Több helyre is kérhető volt a reálhozam utalása

 

A reálhozamokat a magánnyugdíjpénztári tagok adómentesen felvehetik a pénztáruktól, átutaltathatják önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári számláikra, vagy kérhették korábban, hogy a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlájukon írják jóvá az összeget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!