HAON Sziréna

2011.08.17. 17:34

Teltházra számítanak Debrecen szállodáiban

Debrecen, Ebes - A foglalások folyamatosan érkeznek mind a Lycium tekintetében, mind a városi - részemre információt biztosító - szállodák esetében - mondta Balázs Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége keleti régiójának vezetője, a Hotel Lycium szállodaigazgatója.

Debrecen, Ebes - A foglalások folyamatosan érkeznek mind a Lycium tekintetében, mind a városi - részemre információt biztosító - szállodák esetében - mondta Balázs Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége keleti régiójának vezetője, a Hotel Lycium szállodaigazgatója. Vannak visszatérő vendégeink, akik a tavalyi tapasztalatok, és jó élmények hatására már az elmúlt évben is jelezték foglalási szándékukat, de a legtöbben az elmúlt 2-3 hétben aktiválódtak. Ebben az időszakban a vendégek főleg a Virágkarnevál miatt érkeznek, de vannak átutazók, illetve akár hivatalos céges tevékenységet végzők is - tudtuk meg Balázs Csabától.

 

Garanciát kérnek a foglalás megerősítésére

 

Amíg van szabad szobájuk, addig lehet foglalni, de valamilyen garanciát kérnek a foglalás megerősítésére - ez lehet átutalt előleg, vagy bankkártya garancia - az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel****-ben. - A szobakapacitás kihasználtsága 90%-os, szombatra teltházat várunk. A vendégek egy része kifejezetten a Virágkarneválra érkezik, többen is jelezték már részvételi szándékukat. A kiemelt időszak elteltével csak az árak változnak, a szobakapacitás kihasználtsága az ünnep előtt, és után is változatlanul magas - tudtuk meg Dr Hevessy Gábortól, az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel**** szállodaigazgatójától.

Hasonló a helyzet a város más szállodájában is: a foglaltság a Hotel Divinus*****-ban 145 szoba volt kedd délután, a 170 szobás kapacitásból, ami 85%-os telítettséget jelent. - Méretét tekintve a hotel a legnagyobb a városban, gyakorlatilag két városi szálloda kapacitásának megfelelő szobamennyiséggel rendelkezünk, így az utolsó hetek tekintetében a napi foglalások intenzitását nézve valóságos rohamról beszélhetünk. Az augusztus 19-21-i hétvégére a vendégek 90%-a a karnevál miatt érkezett a szállodába (közel 300 fő), a reggeli és a vacsora időpontját és a wellness nyitva tartását is ennek megfelelően módosítottuk - tájékoztatott Szűcs János, a Hotel Divinus***** ügyvezető igazgatója.

 

Nem csak Debrecen szállodáiban számítanak telt házra

 

Ebesen idén kevesebb az érdeklődő, mégis előre láthatólag telt házzal mennek, éppúgy mint tavaly - informálta lapunkat Tóthné Pincés Éva, az Ebesi Vendéglátók Egyesületének elnöke. Mivel hétvégére esik az ünnep, így néhány napra érkeznek a vendégek az előző években megszokott minimum egy hét helyett, 20-a után pedig vége is a szezonnak. Elsősorban a karnevál, a fürdő és a Hídi vásár miatt jönnek a Debrecen környéki szállást kereső, falusi turizmust kedvelő vendégek.

 

Két napos pihenő

 

Mivel a Virágkarnevál maga is egy napos rendezvény, inkább a két éjszakás csomag kedveltebb, három éjszakára nehéz csomagot értékesíteni. Idén a szállodáknak még nehezebb a dolguk, mivel csupán két napos a pihenő. A Hotel Lyciumnál is érzékelhető az esemény rövidsége, de a karneváli hétre megosztott időszaki foglalások is érkeznek, például augusztus 15-17, vagy 18-20 között. A tavalyi évhez hasonlóan huszadikára már most teltházat látnak, ennek ellenére, saját akciót hirdetnek hosszabbításra, kitolva a tartózkodási időt legalább a hétvége minden napjára. A Hotel Divinus*****-ban az első foglalások hat hónapja érkeztek, de még kedden is kértek le szobákat. Minden évben engedményes árat kínálnak azoknak, akik hónapokkal előre foglalnak és egy kicsit emeltebb árat az utolsó pillanatig váróknak. HBN-LA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!