HAON Sziréna

2011.08.01. 12:49

Vadóc tábor a debreceni 5. Bocskai István Lövészdandárnál

<span style="font-family: Times New Roman,serif"><span style="font-size: medium">Debrecen - Az 5. Bocskai István Lövészdandár, a Honvéd Szakszervezet debreceni alapszervezete és a szülők támogatásával a Humánszolgáltató, Tájékoztató és Családsegítő Iroda szervezésében idén is nagy sikerrel rendezték meg a Vadóc tábort.

Debrecen - Az 5. Bocskai István Lövészdandár, a Honvéd Szakszervezet debreceni alapszervezete és a szülők támogatásával a Humánszolgáltató, Tájékoztató és Családsegítő Iroda szervezésében idén is nagy sikerrel rendezték meg a Vadóc tábort.

Július utolsó hetében 37, különböző korú, (legnagyobb részt katona) gyerek kezdte el a kalandok sorát. A zord időjárás néhányszor átalakította a tervezett programot, de rugalmasan, a srácok igényeinek figyelembevételével alakítottuk a menetrendet: így jutott el a csoport többek között moziba vagy játszóházba. Ezen kívül volt kézműves foglalkozás, pogácsa-szaggatás, hortobágyi kirándulás, technikai és fegyverzeti bemutató, valamint ügyességi és sportverseny. A zárónapon a szülők is betekinthettek a tábor életébe, a gyerekek ugyanis a korábban megtanult versekkel, dalokkal, egyéb egyéni vagy közös produkciókkal, afféle házi „Kimittuddal” rukkoltak ki – mondta el Déginé Edit, a Humánszolgáltató iroda részlegvezetője. 

A hét és fél esztendős ifjabb Földesi András számára remek nyári élmény volt a Vadóc tábor. Az már a bemutatkozásnál kiderült, hogy van a csapatban egy „titkos ügynök”, aki nem árulhatta el a nevét… Aztán a fogócska mellett jutott idő kendőkészítésre, papírból hajtogatott fényképezőgépet, a játszóházban órákig csúszdázott, trambulinozott. Az esős napon társaival együtt megnézték a moziban a Kung-fu Panda második részét, délután pedig kézbe vehették a katonák fegyvereit és bemászhattak a járművekbe. A Hortobágyon nyitott busszal szafariztak, rengeteg állatot láttak, közülük néhányat megsimogathattak és etethettek is. Miután több sráccal barátságot kötött, ha lesz ilyen tábor, jövőre is mindenképpen szeretne eljönni.

 

Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a Vadóc tábort

 

A csoport legidősebb tagja, a tizennégy éves Bakóczi Edina az időjárás okozta kellemetlenségek ellenére ugyancsak nagyon jól érezte magát. Amellett, hogy néha segített felügyelni a nála kisebbekre, igyekezett élvezni a tábor programjait. Ő is kiemelte a játszóházban töltött órákat, a mozit és a kirándulást, egyszóval kicsinek és nagynak egyaránt szórakoztató volt egy héten keresztül a Vadóc táborban lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!