HAON Sziréna

2011.09.11. 16:59

63 éves osztálytalálkozó a Debreceni Református Kollégium Tanítóképző Intézetében

debrecen - A Debreceni Református Kollégium Tanítóképző Intézetének az 1948-ban végzett növendékei minden év szeptemberének-második szombatján - már több mint 30 - éve osztálytalálkozót rendeznek szeretett iskolájukban az ősi Kollégiumban.

debrecen - A Debreceni Református Kollégium Tanítóképző Intézetének az 1948-ban végzett növendékei minden év szeptemberének-második szombatján - már több mint 30 - éve osztálytalálkozót rendeznek szeretett iskolájukban az ősi Kollégiumban. 1948-ban 48-an végeztünk, többen megkezdtük a tanítást a falusi és a tanyasi iskolákban. Sokan tovább tanultak az 1948-ban Debrecenben megnyílt Pedagógiai Főiskolán, ami később Egerbe költözött.

A 48 végzett növendékből ma már csak 19-en vagyunk életben. A találkozón megjelent 8 gyémántdiplomás tanító. 5-fő levélben üdvözölte a találkozón megjelenteket, 6-fő igazolatlanul maradt távol.

Minden év szeptember második szombatja ünnepnap számunkra. 2011-ben örömmel találkoztunk a megszépült Református Kollégiumban. Abban a tanteremben tartottuk a találkozót, amelyikben 1943-ban kezdte az első évet az I/B. osztály - Somorjai László osztályfőnökkel. Kellemesen elbeszélgettünk az elmúlt egy év eseményeiről, de felelevenedtek a diákévek is.

A beszélgetés után a Csokonai étteremben fehér asztal melletti ebéd elfogyasztásával folytattuk a napot. Abban a reményben búcsúztunk egymástól. hogy jövőre ismét találkozunk. S bízunk abban, hogy két év múlva újabb diplomát vehetünk át jó egészségben.

Meg kell emlékeznünk arról is, hogy Dr. Gajdics Sándorné és Tar Józsefné ebben az évben is részt vettek a találkozón, akiket már évekkel ko

rábban " tiszteletbeli osztálytársaknak " választottunk.

A mellékelt fényképen balról jobbra láthatók a találkozó résztvevői: H.Tóth Sándor, Dr. Gajdics Sándor, Balogh Imre, Tar József, Dr. Duró Lajos, Falucskai Jenő, Lakatos Lajos és Karakas Gyula.

Tar József

Hajdúnánás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!