HAON Sziréna

2011.09.18. 10:56

Ez történt szombaton Hajdú-Bihar megyében

Nézze meg mi minden történt a hétvége első napján, szombaton, Debrecenben és Hajdú-Bihar más településein!

Nézze meg mi minden történt a hétvége első napján, szombaton, Debrecenben és Hajdú-Bihar más településein!Olvasói levél: Kerékpárlopás Debrecenben

A mai napon (2011.09.16.) délután a Bem-téri Kísérleti Fizikai Tanszék udvarából ellopták kerékpárom. Monoceros férfi vázas – drapp szín, első teleszkópos, elöl hátul tárcsafék.

Biharkeresztes – A város közel 100 éves épülete 29 millió forintos uniós támogatással, illetve 5 százalék önrésszel immár teljesen megújulva várja a betegeket, valamint a kismamákat, fiatal anyukákat.

Debrecen – Éppen húsz éve nyílt meg a Bethlen utca elején a rendszerváltás utáni első debreceni magánpatika. Egy 1770-es években épült ház alapfalaira épített 1872-es polgári műemlék épületben, melynek gyógyszerész tulajdonosa, Szabó Attila egy patikamúzeumra való régiséget gyűjtögetett össze, és szeretne helyet találni a város első ilyen jellegű múzeumának.

Debrecen – Megmutatták, hogyan kell különféle helyeken, helyzetekben szabályosan kerékpározni.

A szív-érrendszeri betegségek a nyugati országokban és Magyarországon is a vezető halálokot adják. Ez részben azzal magyarázható, hogy a civilizáció következtében egyre kevesebb fizikai aktivitást végzünk, és ennek következtében a táplálékkal felvett energia nagy része beépül a szervezetbe, és súlygyarapodáshoz vezet. Prof. Dr. Paragh György jegyzete

Püspökladány, 2011. szeptember 17., szombat (MTI) – Az emberekkel való kapcsolattartásnak és a társadalmi párbeszédnek a lehető legközvetlenebbnek kell lennie Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke szerint, ezt elősegítendő “nemzeti panaszfalat” állított fel szervezetük szombaton Püspökladányban.

Debrecen – Rohmann Ditta gordonkaművész és Rohmann Imre zongoraművész adott elő főként Liszt-műveket a Liszt-teremben kedd este.

Debrecen – Tájak, emberek címmel nyílt meg kiállítás Sári Antal festményeiből a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban szerdán. A tárlat október 1-jéig tekinthető meg.

A derecskei gimnázium 1971-ben végzett diákjai  2011. augusztus 27-én tartották 40 éves osztálytalálkozójukat.

Debrecen – Johnny Gold, a szervezők és a média várta azokat a debrecenieket, akiknek van egy kis humorérzékük, no meg persze Fila-táskájuk. Szombaton délután egy órára hirdette meg ugyanis Tompa Levente azt a flash mobot, amelyen a cél az volt, hogy egy hosszú, csak Fila-táskákból áll sort rakjanak ki a debreceniek, majd elegendő résztvevő esetén az “I LOVE DEBRECEN” kiírást láthattuk volna a Nagytemplom előtt.

Szeptember 16-18-án az M3 Archeoparkban rendezik meg Polgáron – az immár hagyományosnak számító rendezvényt – a IV. Polgári Ikarus, Csepel és veteránjármű találkozót.

Debrecen, 2011. szeptember 17., szombat (MTI) – Emlékkiállítással tisztelegnek Menyhárt József munkássága előtt családtagjai és pályatársai a festő születésének 110. évfordulóján Debrecenben.

Hajdúnánás – Verőfényes őszi napsütésben ünnepelte Hajdúnánás a szüret kezdetét.

Debrecen – A megkérdezettek egyelőre nem tudják, hogyan menekülhetnének meg a devizahiteltől.

Hortobágy község, 2011. szeptember 17. Kiss Gábor Nudli nevű, mudi fajtájú kutyája juhokat terel a hortobágyi pásztorok és magyar hagyományőrző pásztorkutyások találkozóján, Hortobágyon.

Hivatalosan még nem közölték, de mint már megszokhattuk, egy jól értesült sajtóorgánum kiszivárogtatta: 15 százalékos elbocsátás várható a közszférában. Égerházi Péter jegyzete

Debrecen – Mondják, a külföldi egyetemisták a villamosjegy árával közel azonos összegért taxizgatnak a városban.

Csuhébaba és kórójáték készítés, kukoricamorzsolás, kukoricás ételek kóstolása szerepelt A kukorica napja programjában szombaton Püspökladányban, a Karacs Ferenc Múzeumban.

Debrecen – Rezes lemosó permetezéssel búcsúztassuk telelőre vonuló gyümölcsfáinkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!