HAON Sziréna

2011.10.09. 16:46

Külterületeken fertőtlenítettek Hajdúsámsonban

Hajdúsámson - A kisebbségi önkormányzat fordult hozzájuk segítségért, hogy az Irinyi utcán összeszednék a szemetet, illetve egészségügyi fertőtlenítést végeznének,az elszaporodott állatok miatt elsősorban bolhák ellen – adott tájékoztatást a város jegyzője, Kanyóné Papp Klára.

Hajdúsámson - A kisebbségi önkormányzat fordult hozzájuk segítségért, hogy az Irinyi utcán összeszednék a szemetet, illetve egészségügyi fertőtlenítést végeznének,az elszaporodott állatok miatt elsősorban bolhák ellen – adott tájékoztatást a város jegyzője, Kanyóné Papp Klára. Egy lakossági bejelentés valódiságát tudakoltuk nála, miszerint pénteken délelőtt több családot fertőtlenítettek tetű, ótvar és rüh ellen. A jegyzőasszony hozzátette, csak azokba az ingatlanokba mentek be a fertőtlenítők, ahová hívták őket, de ott is csak kültéren végezték ezt.

Gyerekeket sem érintette

Az egészről semmit nem tudott dr. Galgóczy Ágnes kistérségi tiszti főorvos, feléjük senki nem jelezte, és ebben az esetben nem is kellett a kültéri fertőtlenítést. Hozzátette, korábban a sámsoni iskolában már megtörtént a gyerekek ellenőrzése, és a védőnők szükség esetén elvégezték a tetű elleni fertőtlenítést. HBN-ÉP  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!