HAON Sziréna

2011.10.08. 19:18

Valós igényekre készítik a hallgatókat Debrecenben

 Debrecen - A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok harmadik alkalommal rendezte meg szombaton a Kapcsolatok Napját, melynek középpontjában az egyetem és a cégek, iparvállalatok közötti kapcsolat állt.

 Debrecen - A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok harmadik alkalommal rendezte meg szombaton a Kapcsolatok Napját, melynek középpontjában az egyetem és a cégek, iparvállalatok közötti kapcsolat állt.A Tudományegyetemi Karokért Díjjal 2011-ben dr. Ábrahám Lászlót, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezetőjét tüntették ki. „Fontos számunkra a külvilággal való intenzív kapcsolat. Fontos információkat kapunk a cégektől, hogy miként tehetjük oktatásunkat piacképessé. Ez jelentősen növeli hallgatóink elhelyezkedési esélyeit.

Használható munkaerőt kapnak

Szakembereink számára az aktuális kutatási irányok meghatározásában segít az aktív kapcsolat. Másrészt a cégeknek alkalmuk van használni az egyetemi tudásbázist, és használható munkaerőt kapnak az egyetemtől” – foglalta össze dr. Gaál István, a Tudományegyetemi Karok elnöke a Kapcsolatok Napja célkitűzéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!