HAON Sziréna

2011.11.26. 20:24

Doktorok és díszdoktorok Debrecenben

<p style="text-align: left;">Debrecen - A Bécsi Műszaki Egyetem professzora, dr. Andrew U. Frank, a Román Tudományos Orvosi Akadémia elnöke, dr. Laurentiu&nbsp; M. Popescu és a JAMK University rektora a finn dr. Jussi Haltunnen vehetett át dísztoktori címet a Debreceni Egyetem szombati doktoravatóján.

Debrecen - A Bécsi Műszaki Egyetem professzora, dr. Andrew U. Frank, a Román Tudományos Orvosi Akadémia elnöke, dr. Laurentiu  M. Popescu és a JAMK University rektora a finn dr. Jussi Haltunnen vehetett át dísztoktori címet a Debreceni Egyetem szombati doktoravatóján. Fontos, hogy őrizzék meg kíváncsiságukat, nyitottságukat az új ismeretek befogadására. A tudomány, az emberiség, azon belül a magyarság fontos kérdések megválaszolása, hatalmas feladatok elvégzése előtt áll. Megoldást kell találni a környezetszennyezésre, a fogyatkozó energia- és nyersanyagforrások problémájára. Gyógymódot kell lelni az újabb betegségek kezelésére és a járványok leküzdésére. Meg kell valósítani a magfúzión alapuló és a tiszta energiatermelést. Le kell lassítani a globális felmelegedést, kezelni kell annak hatásait. Egészséges élelmiszereket, tiszta vizet kell biztosítani minden földlakónak. Hatékony módszereket kell találni a gazdasági és társadalmi válságok kezelésére. Meg kell őrizni hagyományainkat, ápolni kell anyanyelvünket. Ki kell dolgozni egy fenntartható élet keretrendszerét. Ezzel az üzenettel nyitotta meg dr. Páles Zsolt rektorhelyettes szombaton a Debreceni Egyetem doktoravató ünnepségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!