HAON Sziréna

2011.11.26. 09:58

Mi történt tegnap Hajdú-Bihar megyében?

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen hírek voltak tegnap, azaz pénteken Hajdú-Bihar megyében!

Hajdú-Bihar - Nézze meg milyen hírek voltak tegnap, azaz pénteken Hajdú-Bihar megyében!Jótékonysági koncert a Nagytemplomban

Ismert előadók adtak jótékonysági koncertet az Immánuel gyermekotthonért péntek este a Református Nagytemplomban.

Nézze meg milyen programokkal várja az érdeklődőket Debrecen szombaton!

Tégláson csalás, Derecskén rablási kísérlet miatt nyomoznak – megyei bűnügyi krónika.

Idén ünnepélyesebb lesz a november végétől karácsonyig tartó időszak.

- A Gyöngyösi utcában, a kettes villamospálya építésének útvonalán több négyemeletes társasházban  november 7. óta nincs gázszolgáltatás, azaz fűtés, meleg víz, főzési lehetőség. Arról tájékoztatták a lakosságot, hogy elöregedtek a régi, őskori gázvezetékek, és gázszivárgás keletkezett, robbanásveszély alakult ki – kapta meg szerkesztőségünk egy panaszos lakos sorait.

A sereghajtó Zalaegerszeg látogat az Oláh Gábor utcára az OTP Bank Liga 17., idei utolsó fordulójában, azaz a papírforma a DVSC-TEVA sikerét ígéri. Amint azt minden Loki-drukker tudja, a piros-fehérek az első helyen állnak a bajnoki pontvadászatban, az eddigi tizenhat meccs során egyszer sem szenvedtek vereséget. Ennek éppen az ellenkezője mondható el a vendégekről, a Prukner László vezette zalaiak eddig még nem tudtak győzni egyszer sem, hat pontjukkal féllábbal a másodosztályban érezhetik magukat.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál került megrendezésre november 14-18. között az alakulat katonai közelharc kiképzőinek módszertani felkészítése. Az oktatást a szentendrei MH Altiszti Akadémia Katonai Testnevelés és Közelharc Módszertani Részleg csoportja tartotta Molnár Károly őrnagy vezetésével.

Kevesebb mint két nap és teljes karácsonyi pompában ragyoghat Debrecen. November 27-én délután ugyanis felkapcsolják csaknem egy hónapos munkát kívánok díszkivilágítást városunk szívében.

Húszról ötven férőhelyesre bővült egy 133 milliós pályázat eredményeként a Városi Bölcsőde; az intézmény átadási ünnepségét pénteken tartották.

Nézze, meg hogy pontosan hol és mikor számíthat forgalomkorlátozásra a DVSC-TEVA – ZTE FC labdarúgó mérkőzés miatt!

Természetes, hogy mindenki a lehető legjobban szeretné zárni az idényt, miért lenne ezzel másként a Balmazújváros, vagy a kis Loki. Nem mindegy, hanyadik pozícióban telel egy együttes, illetve az sem, hogy a játékosokban milyen friss élmények maradnak meg – ezek tudatában lép pályára szombaton 13 órakor Arany László alakulata Kazincbarcikán, illetve Fórián Zsolt által irányított DVSC-DEAC Szegeden.

Hosszú évek óta sokak kívánalma volt a Budapestről, a napi utolsó Püspök-ladányig közlekedő sebesvonat útvonalának meghosszabbítása. Ez a vonat decembertől Debrecenig közlekedik majd és vissza is Debrecenből fog indulni az éjjeli, kora hajnali órákban.

A nyolcadik forduló következik a női futsalosok küzdelemsorozatában. A mezőny hajdú-bihari gárdája, a pillanatnyilag ötödik helyen álló Mezei-Vill a Tolna-Möszi FSE csapatának otthonában vizitál, az összecsapásra vasárnap 17 órától kerül sor.

Az ellátottak érdekében elvégzik a legsürgetőbb karbantartásokat a megyei önkormányzat januártól átadandó intézményeiben, azért, hogy amikor az új „gazda” átveszi azokat, ne szenvedjen késedelmet egy esetleges meghibásodás kijavítása.

A legjobb cigány mesemondó gyerekeket díjazták szerdán a püspökladányi rendezvényközpontban.

Immáron harmadik éve teszi teljessé az ünnepi hangulatot a Nagytemplomban megrendezett adventi koncertsorozat.

Több küzdelemsorozathoz hasonlóan a megyei I-ben is az őszi idény utolsó összecsapásait játsszák a csapatok a hét végén. Az őszi bajnoki cím sorsa ugyan már eldőlt, a dobogó második és harmadik fokáért még óriási csaták várhatóak a 15. fordulóban.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélt pénteken jogerősen 17 és 15 év fegyházbüntetésre két vádlottat a Debreceni Ítélőtábla; az elítéltek az elsőrendű vádlott férjét ölték meg 2009 nyarán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Izgalmas mérkőzésre van kilátás az NB III-as pontvadászat Tisza-csoportjában, ahol az őszi szezon zárófordulójában a tabella első helyén álló Nyírbátor alakulata a negyedik Hajdúszoboszlóhoz látogat. A vendéglátók esetleges győzelmük esetén egy pontra felzárkóznak, és így akár a dobogón is telelhetnek. Az összecsapás előtt a hazai együttes trénere, Szűcs János nyilatkozott az esélyekről a Naplónak.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bű-nügyi Osztálya, nyomozást folytat jelen-tős értékre elkövetett csalás bűntett elkö-vetésének megalapozott gyanúja miatt is-meretlen tettes ellen. Egy téglási idős férfi tett bejelentést 2011. november 11-én dé-lelőtt a Hajdúhadházi Rendőrkapitánysá-gon, miszerint házába, magát rendőrnek – nyomozónak – kiadva, bement egy férfi, és kérte a sértettet, hogy mutasson meg minden, a házban lévő pénzt, hogy ő meg tudja vizsgálni, az nem hamis-e.

Gyertyagyújtásra várja a debrecenieket a város karácsonyfájánál, a Kossuth téren  Advent első vasárnapján Debrecen önkormányzata. Pontosan mikor? Tudja meg itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!