HAON Sziréna

2011.12.11. 17:16

Jóságra váltják a befolyó pénzt Debrecenben

Debrecen - Rászorulók megsegítésére tartanak jótékonysági aukciót vasárnap délután a Klub Barabás Étteremben. Több, mint 150 képzőművészeti alkotást ajánlottak fel régiónkban élő művészek az eseményre.

Debrecen - Rászorulók megsegítésére tartanak jótékonysági aukciót vasárnap délután a Klub Barabás Étteremben. Több, mint 150 képzőművészeti alkotást ajánlottak fel régiónkban élő művészek az eseményre. A Református Egyházközség Nyitott Ajtó Otthona, a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által felújítandó Székelyhídi Gyermekotthon, illetve egy súlyosan beteg kislány családja részesül a bevételből

Átváltják

Böjte Csaba köszöntőjében felidézett egy évekkel ezelőtti eseményt, amikor szegény gyerekekhez látogatott, és azt hitte, ő visz ajándékot pedig – egy tehetséges énekes kislány személyében – ő kapott. Arra biztatta a megjelenteket, merjenek nagylelkűek lenni, hisz Isten nagylelkűségét nem lehet felülmúlni, s ahogy teszünk, ugyanazzal a mércével mérnek vissza minket! Azt ígérte, a befolyó pénzt „a legjobb árfolyamon váltják át szeretetre, jóságra”...

Katedrális

– Egy dolog nem változott: most is szükséges, hogy az emberek odaforduljanak egymáshoz – mondta Bölcskei Gusztáv református püspök a kilencedik alkalommal megrendezett aukció kapcsán. Elmesélt egy történetet, miszerint egy utazó megkérdezte a kőfejtőben dolgozó munkásokat, mit csinálnak? Azok bosszúsan, hogy megzavarták őket, azt válaszolták: követ faragunk. Egyikük viszont a kérdés hallatán felcsillanó szemmel mondta: katedrálist!

– Az itt lévők nem csak egy aukción vannak, hanem részesei valaminek, amiből katedrálisok épülnek kisgyermekek, idősek, betegek számára – hangsúlyozta a püspök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!