HAON Sziréna

2011.12.31. 19:03

Vadászok Pocsajban

Pocsaj - Ritka hétvége ősszel és télen, mikor ne ropognának a nagyhatárban a vadászpuskák: megkezdődött a vadászati idény.

Pocsaj - Ritka hétvége ősszel és télen, mikor ne ropognának a nagyhatárban a vadászpuskák: megkezdődött a vadászati idény. A községben már 15 éve működik a Pocsaji Vadásztársaság: 1996-ban, 24 fővel alakult meg, helyi és környékbeli vadászokból áll. A jelenlegi taglétszám 27 fő, akik évi 30 ezer forint tagsági díjat fizetnek a hobbyjukért – tájékoztatta a Naplót Vadas Sándor, a társaság elnöke.Ha őszkezdet, akkor vadászat – októbertől megkezdődött a szezon. A pocsaji határban, a közigazgatási területen, 4500 hektáros területen lehet vadászni. Január végéig lehet nyúlra, fácánra, kacsára, április közepétől őzre, dúvadakra (vaddisznó, róka) bármikor, előzetes beírás alapján. Évente vendégvadászokat is fogadnak, akik többnyire bakra, nagyvadakra lőnek: ők spanyol, olasz, francia vendégek, az idei évben is voltak Pocsajban.

Társasvadászatot hetente, hétvégén tartanak. Kora reggel indulnak a falu határába, a reggeli elfogyasztása után kezdődik a munka: a vizslák készenlétben állnak, némelyikük két fácánnal a szájában tér vissza, ügyesen, szorgalmasan dolgoznak. A tagok többsége él a szenvedélyének – ki kutyával, ki anélkül - és ha az időjárás is kedvez, szép terítékkel, valamint közös ebéddel zárják a napot.

 

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!