HAON Sziréna

2012.01.06. 08:56

Jegyzet: Kis langyos

<div><em>Sokan úgy gondolják: vezetőink nem jófelé viszik az ország szekerét. Egyre lejjebb minősítik hazánkat, a nyakunkban liheg a csőd, kopik felfelé az állam és a mi állunk is, és politikailag mindinkább elszigetelődünk a nemzetközi vizeken. A bírálók hol kuruckodónak, hol szakszerűtlennek ítélik a kormány ténykedését.&nbsp;</em><strong>Fábián György jegyzete</strong></div> <div>

Sokan úgy gondolják: vezetőink nem jófelé viszik az ország szekerét. Egyre lejjebb minősítik hazánkat, a nyakunkban liheg a csőd, kopik felfelé az állam és a mi állunk is, és politikailag mindinkább elszigetelődünk a nemzetközi vizeken. A bírálók hol kuruckodónak, hol szakszerűtlennek ítélik a kormány ténykedését. Fábián György jegyzete

A másik álláspont viszont továbbra is megértő a hatalmon lévőkkel, és azt látja, láttatja: vezéreink példásan dacolnak a hazánk eltiprására fenekedő nemzetközi spekulánsokkal, jöttment érdeklovagokkal; Orbán Viktorék hosszabb távon a mi boldogulásunkért és nemzeti önbecsülésünkért küzdenek bődületes ellenszélben, ők a jelen válságos helyzet hősei.

Első nekifutásra ilyenkor azok a kérdések tolulnak fel a partvonalról szemlélődő lakosban: most vagy tényleg csődbe megy az ország (ha nem hódolunk be a nemzetköznek), vagy pedig ki kell tartanunk továbbra is, és menni a saját utunkon, kibekkelni a nehéz időket, és utána fokozatosan jobbra fordulnak közös dolgaink. Kérdőjel.

Második nekifutásra pedig az üthet szöget a polgár kobakjába: a mai, mindent elborító adatdzsungelben képes-e elegendő és megfelelő információ birtokába jutni annak magabiztos eldöntéséhez, melyik oldalnak van igaza az előbbiekben?

Fábián György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!