HAON Sziréna

2012.01.15. 15:49

Kevesebb rendőrtámadás az elmúlt évekhez képest

Debrecen - Az elmúlt évekhez képest tavaly jóval kevesebb alkalommal támadtak rá intézkedő rendőrre Hajdú-Biharban – derül ki a számokból.

Debrecen - Az elmúlt évekhez képest tavaly jóval kevesebb alkalommal támadtak rá intézkedő rendőrre Hajdú-Biharban – derül ki a számokból. Míg 2006-ban, a fővárosi erőszakos utcai megmozdulások és a rákövetkező, helyenként brutális rendőri fellépés évében megyénkben 31 rendőr vált sértetté hivatalos személy elleni erőszakos ügyekben, s ez a fenyegetettség csak fokozódott 2007-ben, addig tavaly már „csak” 13 büntetőeljárás indult. Kelemen Éva rendőrségi szóvivő közlése alapján ez 2010-hez képest is 44 százalékos csökkenés.

Az persze továbbra sem állítható, hogy a rendőrök nem kerülhetnek testi épségüket veszélyeztető helyzetekbe, gondoljunk csak a tavaly augusztusi bagaméri tömegjelenetre, mikor is baltával kisebb sebet ejtettek egy csendháborítás miatt fellépő járőrön. Vagy ott van a hajdúdorogi körzeti megbízott esete, akivel egy évvel ezelőtt egy helyi szórakozóhely ellenőrzése során maga az üzemeltető kezdett dulakodni.

A közelmúltban a bíróság elsőfokon négy hajdúhadházi vádlottat ítélt szabadságvesztésre, amiért rendőrökre támadtak még 2010 szentestéjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!