HAON Sziréna

2012.01.29. 20:20

Vérpezsdítő születésnapi táncgála Nyíracsádon

Nyíracsád - Táncházzal egybekötött gálaműsorral ünnepelte a nyíracsádi és nyírábráyni fiatalokból álló Eördögh Forgó Néptánc Együttes magalakulásának ötéves évfordulóját.

Nyíracsád - Táncházzal egybekötött gálaműsorral ünnepelte a nyíracsádi és nyírábráyni fiatalokból álló Eördögh Forgó Néptánc Együttes magalakulásának ötéves évfordulóját.A jegyek már elővételben elkeltek, azok, akik később gondolták meg magukat, a művelődési ház nagytermének végében sorakozó padokon kuporogtak, de senki sem akart lemaradni a fergetegesnek ígérkező születésnapi mulatságról. A több száz vendég közül senki sem csalódott. A műsor parádés volt, a bemutatott táncok repertoárja széles palettán mozgott, a kíséretről és a talpalávalóról pedig a Bürkös zenekar gondoskodott a vendégek nagy megelégedésére.

Parádés táncok

A születésnapi gálaműsort dr. Nagy János polgármester nyitotta meg, majd Moczok Gyula nyugdíjas pedagógus, az együttes alapító tagjainak egykori osztályfőnöke köszöntötte az ünnepelteket. Elsőként a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola utánpótlás csoportjának apró táncosai léptek színpadra, majd őket követték a „nagyok”, akik többek között rimóci, kiskállói, szilágysági, boncidai, magyarszentbenedeki táncokat mutattak be, de természetesen nem hiányozhatott a műsorból a magyar verbunkos sem. A táncokat koreografálta és betanította Márton Attila, Tóth Beatrix, Hercz Beáta, Medvegy Andre és Hercz Vilmos az Eördögh Forgó Néptánc Együttes művészeti vezetője, aki a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetője is egyben.

Hajnalig ropták

A születésnapos együttesnek meglepetés ajándékról is gondoskodtak, a Debreceni Népi Együttes nagyiványi táncokat hozott ajándékba. A műsor végén köszöntötték az együttes vezetőjét, Kerti Sándort, aki a meghatottság könnyeitől igazából szóhoz sem tudott jutni. A vacsorát követően hajnalig szólt a népzene, a vendégek pedig fáradhatatlanul ropták a táncot a Bürkös zenekar parádés játékára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!